Ακόμα μια σημαντική σύμβαση για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, επισκευής και συντήρησης τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Χανίων, υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος, Π. Σημανδηράκης με τον ανάδοχο εργολάβο. Κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης και Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γ. Ευθυμίου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, σε συνολικά 7 σχολεία που στεγάζονται στα 4 σχολικά συγκροτήματα.
Συγκεκριμένα, τα σχολεία που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες είναι τα εξής:
3ο-4ο Γυμνάσιο Χανίων και 3ο Λύκειο Χανίων (Σχολικό Συγκρότημα Κουμπέ)
6ο Γυμνάσιο & Εσπερινό Γυμνάσιο, 4ο Γενικό Λυκείο και Εσπερινό Λύκειο Χανίων (Σχολικό Συγκρότημα Αμπεριάς)
2ο ΕΠΑΛ Χανίων και Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων (πρώην Δαίδαλος) και
Γυμνάσιο Σούδας
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης «προσπαθούμε εντατικά και επίμονα τα τελευταία χρόνια να βελτιώσουμε τις σχολικές υποδομές για την ασφάλεια και την αναβάθμιση της σχολικής ζωής, των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Σήμερα, υπογράψαμε μια ακόμα σημαντική σύμβαση, ύψους 2.110.000 ευρώ και συνολικά την τελευταία τριετία, έχουν γίνει παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 12.000.000 ευρώ».
Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα.
Ξεχωριστή μέριμνα θα δοθεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες για καρότσια και νέους ανελκυστήρες στις παραπάνω σχολικές μονάδες.

Προηγούμενο άρθροΤέλη Μαίου ο «39ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου»
Επόμενο άρθροΑλλάζουν όλες οι πινακίδες στους δρόμους της Αττικής -Πάνω από 11.500 έχουν αντικατασταθεί