Με μεγάλη επιτυχία λειτουργούν τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, που υλοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης, με τη συνεργασία εθελοντών εκπαιδευτικών, σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.
Στα μαθήματα συμμετέχουν σε σταθερή βάση 99 παιδιά, ενώ ο αριθμός αυτός τείνει αυξανόμενος, και διδάσκουν 17 εκπαιδευτικοί από τους 24 που έχουν προσφερθεί, να καλύψουν και άλλες ώρες εάν υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση μαθητών.
Τα μαθήματα διεξάγονται κατά τις απογευματινές ώρες, στις ισόγειες αίθουσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου, με την ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Γιαννάκη, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης (Χημικό) κ. Ηλία Πανταζόπουλο.