Ενάντια σ΄ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης, αυτό της πλατείας Μέμου, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη και το οποίο θα υλοποιηθεί χωρίς να επιβαρυνθεί ένα ευρώ ο δημότης του Κορυδαλλού αλλά θα χρηματοδοτηθεί εξ΄ολοκλήρου από ευρωπαικά χρήματα, το ΕΣΠΑ, τάχθηκε η παράταξη «Λαική Συσπείρωση» .

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ,  αντιατάχθηκε με …δικαιολογίες του τύπου , ότι προέχει να γίνουν έλεγχοι αντισεισμικής προστασίας στα σχολεία . Φυσικά και είναι απαραίτητοι αλλά δεν υπάρχει κανένα σχετικό πρόγραμμα που να τους χρηματοδοτεί ώστε να διεκδικήσει ο Δήμος Κορυδαλλού τη συμετοχή του σ΄αυτό. Άλλωστε γι αυτό δεν γίνονται σε κανένα δήμο της χώρας, ούτε σ΄αυτούς που ελέγχει το ΚΚΕ, δεδομένου ότι το κόστος είναι υψηλό και κανείς δήμος δεν διαθέτει τα ανάλογα ποσά .

Η « δικαιολογία» αυτή της παράταξης του ΚΚΕ , αποκαλύπτει επίσης την άγνοια των στελεχών της για κρίσιμα αυτοδιοικητικά θέματα, όπως τα ευρωπαικά προγράμματα , τα οποία δεν «συσχετίζονται» μεταξύ τους .

Επίσης τον τρόπο που θα διοικούσαν , όπως συνέβη και επί Μπενετάτου στη Νίκαια , όπου λόγω του κομματικού δογματισμού που διακατείχε τη Δημοτική Αρχή του , άφησε ανεκμετάλλευτα τα ευρωπαικά προγράμματα , από τα οποία ο Κορυδαλλός και οι άλλοι Δήμοι χρηματοδότησαν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σημαντικά έργα που πραγματοποίησαν .

Κασιμάτης : Είναι αδιανόητο

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , άσκησε έντονη κριτική στην παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την απόφαση της να καταψηφίσει το έργο της ανάπλασης της πλατείας Μέμου και της οδού Δημητρακοπούλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

«Την απόφαση αυτή τη θεωρώ πραγματικά αδιανόητη» ανέφερε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την εκτέλεση του έργου, αλλά ούτε είχε και τη δυνατότητα να διαθέσει τα χρήματα αυτά σε κάποιον άλλον τομέα. «Βγήκε μια δράση αναπλάσεων. Και εμείς ήμασταν έτοιμοι, καταθέσαμε προτάσεις, αγωνιστήκαμε, συγκρουστήκαμε και μας κυνηγάει τώρα το σύνολο των διαφόρων εχθρών της πόλης» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ ο Δήμος Κορυδαλλού για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου, την οποία τη χρειαζόμαστε. Τη χρειαζόμαστε. Κλείνουν μαγαζιά. Πρέπει να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ. Κάνουμε ανάπλαση της πλατείας Μέμου. Μπαίνουν περίπου 10 εκατ. ευρώ στην πόλη μέσα, που θα απασχοληθούν άνεργοι και εσείς μου λέτε τώρα ότι επειδή είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το ψηφίζετε. Είναι αδιανόητο. Πραγματικά είναι αδιανόητο. Εγώ δεν μπορώ να το συλλάβω».

Δημόπουλος

Στο ίδιο κλίμα και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δημόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει το πράσινο, καλυτερεύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, παρεμβαίνει στην ανεργία και δημιουργεί ανάπλαση, ενώ επισήμανε ότι αν δεν τα διεκδικήσει ο Δήμος Κορυδαλλού, τα χρήματα αυτά θα πάνε σε άλλο Δήμο, σε άλλη περιοχή, ή ακόμα και σε άλλο κράτος.

Παναγιωτακοπούλου

Από την μεριά της πάντως η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη της ιεράρχησης των λαϊκών αναγκών, θέτοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει ελεγχθεί ως προς την αντισεισμική προστασία.

Χαρακτήρισε επίσης ουτοπία το να λέγεται σ’ αυτές τις συνθήκες… βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, ότι η ανάπλαση των δρόμων θα βοηθήσει την εμπορική κίνηση, τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, εξαιτίας του βιοτικού του επιπέδου.

Κασιμάτης: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε

 

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε τέλος, απαντώντας στην παραπάνω τοποθέτηση, ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει καταθέσει προτάσεις και για μια σειρά άλλων δράσεων, όπως η κατασκευή σχολείων, η ανάπλαση των φυλακών και η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου.

«Αυτή η πρόσκληση βγήκε. Τα χρήματα αυτά ή τα χάνεις ή τα αξιοποιείς. Και αν αγωνίζεσαι πραγματικά για τα συμφέροντα της πόλης τα αξιοποιείς. Τα διεκδικείς και τα κερδίζεις. Από εκεί και πέρα το τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικό της θέμα. Τα έχουμε πληρώσει αυτά. Πραγματικά τα έχουμε πληρώσει. Πρέπει να τα αφήσουμε να χαθούν από την πόλη» αναρωτήθηκε κλείνοντας.

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση με μεγάλο αστερίσκο για το Αθλητικό Κέντρο Μεταμόρφωσης- Λυκόβρυσης
Επόμενο άρθροΔωρεάν εμβολιασμός για παιδιά Αργυρούπολης- Ελληνικού