Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Θεόδωρο Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η σύμβουλος του Υπουργείου σε θέματα πρόληψης Έφη Μαυροπούλου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης, ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας Παντελής Τσιτσιμπάσης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Θεοδόσης Τόλιας.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης σε σχολεία Δήμων – μελών του Δικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία αυτή να προωθηθούν προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, όπως ο προληπτικός ορθοπαιδικός, παιδιατρικός, οδοντιατρικός και οφθαλμιατρικός έλεγχος, η αγωγή της στοματικής υγείας, προγράμματα πρόληψης της παχυσαρκίας καθώς και η εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες από διασώστες, με διανομή ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια). Μέσα από αυτή την εκπαίδευση ακόμη και μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις δεξιότητές τους σε ενδεχόμενες μελλοντικές επείγουσες καταστάσεις.

Προηγούμενο άρθρο240 σπουδαστές του ΤΕΙ Πειραιά στις «πράσινες γειτονιές» της Αγ. Βαρβάρας
Επόμενο άρθροΠρωτοποριακό έργο από τον Σγουρό στο Μαρούσι