Ενάντια στον κυβερνητικό εμπαιγμό απεργούν την Τρίτη , 27 του μηνός , οι συμβασιούχοι στους Δήμους.Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου τους ,συμμετέχοντας και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12μμ, στην Ομόνοια.

Όπως  καταγέλλει σ΄ανακοίνωση του , το Συνδικάτο ΟΤΑ , «  η κοροϊδία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο της το μέγεθος. Όσο  περνάει ο καιρός και συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων αποδεικνύεται ότι ένα τεράστιο κομμάτι των συναδέλφων συμβασιούχων που δουλεύουν σήμερα θα πεταχτεί στην ανεργία αφού η μοριοδότηση που τους δίνεται σε καμιά περίπτωση δεν τους καλύπτει. Έρχονται χιλιάδες απολύσεις.

Η κυβέρνηση προσχηματικά δηλώνει ότι αν μετατρέψει τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου υπάρχει ο κίνδυνος να προσφύγει η Ν.Δ. και η συγκεκριμένη απόφαση να καταπέσει. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (ΝΔ) που και αυτή έχει σημαντική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στους δήμους προσπαθεί να πείσει ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει παράταση στις συμβάσεις.

Ο εμπαιγμός τους συνεχίζεται… Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΝΔ και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι από την ίδια μεριά, εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τεράστια και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από τους 8.166 συναδέλφους που θα έρθουν μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σκοπός τους είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των απαιτήσεων του ΣΕΒ προκειμένου να χαρίσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες κομμάτια της καθαριότητας για να αυξήσουν τα κέρδη τους».

Προηγούμενο άρθροΠαραλαμβάνει τις μελέτες για τον ΧΥΤΥ Ρεθύμνου , το Αμάρι
Επόμενο άρθροΌλα έτοιμα για τον 2ο Ορεινό Αγώνα Κισσάβου