Ναι στον εκσυγχρονισμό των διατάξεων λειτουργίας της αγοράς, που όπως επισημαίνει μ΄έμφαση , ο Περιφερειάρχης , Γιάννης Σγουρός , είναι οι ίδιες εδώ και …50 χρόνια , δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο , ο κ. Σγουρός , τονίζει ότι οι όποιες αλλαγές , στον αναχρονιστικό νόμο που ισχύει σήμερα , πρέπει να υπηρετούν αποκλειστικά  την ενίσχυση του υγιούς  ανταγωνισμού , την προστασία των καταναλωτών , την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση και παράλληλα  να διαφυλάττει τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου  που  στηρίζουν τόσα χρόνια την αγορά.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την έναρξη διαλόγου με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων λειτουργίας της αγοράς, αλλά το καλεί « χωρίς παρωπίδες, με ρεαλισμό και με διάθεση ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, να ακούσει όλες τις προτάσεις και να συνθέσει το νέο πλαίσιο για τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς».

Υπενθυμίζει ότι εκείνος εδώ και χρόνια ,  ακόμη και ως Νομάρχης Αθηνών, είχε «συγκρουστεί με συμφέροντα και είχαμε δώσει μάχες για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Σγουρός , υπογραμμίζει ότι  « η μάχη αυτή συνεχίζεται πλέον από την Περιφέρεια Αττικής. Απαιτείται, όμως, τονίζει ,  από την Πολιτεία να μας εφοδιάσει με τα κατάλληλα νομοθετικά όπλα».

 

 

Προηγούμενο άρθροΑνταλλακτικό Παζάρι στον Αγ. Δημήτριο
Επόμενο άρθροΞεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στα Σίδερα Χαλανδρίου για κυκλοφοριακό και παράνομη στάθμευση.