ERT - KASSIMATIS

Πραξικοπηματικό χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός  κ. Σαμαράς , έκλεισε την ΕΡΤ. «Αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και τη δημόσια ενημέρωση» , τονίζει σ΄ανακοίνωσή του και προειδοποιεί ότι « η  μεθόδευση για τον ξαφνικό της θάνατο με αντιδημοκρατικές μεθόδους και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για το «επείγον» του ζητήματος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, όσο και για το τι σχεδιάζεται να γίνει με το σύνολο των Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ με μια απλή Υπουργική Απόφαση». Όπως αναφέρει , « η  εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να μην αναστατώνει και την αυτοδιοίκηση με τους Παιδικούς Σταθμούς, με τις κοινωνικές δομές, με όλες τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού που αφορούν χιλιάδες πολίτες». Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού επισημαίνει ότι « η  ΕΡΤ παρά τα προβλήματα της, παρά τις διαχρονικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, αποτελεί όαση ποιότητας για την ενημέρωση, καλύπτοντας ειδησεογραφικά ευρύ φάσμα γεγονότων, με εκπομπές λόγου, με εκπομπές για τον πολιτισμό, που απουσιάζουν από το σύνολο της ιδιωτικής τηλεόρασης».
Υπογραμμίζει δε ότι « είναι ο μοναδικός ενημερωτικός οργανισμός που έδινε βήμα σε όλες τις απόψεις, καλύπτοντας γεγονότα σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας και τοπικά ζητήματα». Ο κ. Κασιμάτης , σημειώνει , « είναι απορίας άξιο, πώς αυτοί που δημιούργησαν και συντηρούσαν έως χθες αυτή την ΕΡΤ, με τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις της, αποφασίζουν οριζόντια και χωρίς καμιά προσπάθεια εξορθολογισμού και αξιολόγησης, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων σε μια νύχτα».
Η ανακοίνωσή του καταλήγει,αναφέροντας: « Καταγγέλλουμε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε ανάλογες μεθοδεύσεις και καταστροφικές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση. Μεθοδεύσεις,  που θα στερήσουν από τις τοπικές κοινωνίες και τους δημότες μας, δράσεις που αποτελούν ανάχωμα και μοναδικό στήριγμα ανακούφισης από την κρίση».

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν συναυλίες στη Θεσσαλονίκη από την Κρατική Ορχήστρα
Επόμενο άρθροEδώ και τώρα την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ απαιτεί ο Δήμος της Πάτρας