Το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό συνεχίζει να είναι πολύ έντονο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί).
Και η «Εναλλακτική Δράση» πρόθυμα ανταποκρίνεται στα καλέσματα των σχολείων και συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να στηρίξει με την πλούσια εμπειρία και τα υλικά που διαθέτει σχολικά προγράμματα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Στα πλαίσια λοιπόν των αρχών και των στόχων της οργάνωσης στηρίζει το πρόγραμμα «Παραλία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» που υλοποιεί το Γυμνάσιο της Βάρης. Πρώτη εκδήλωση της συνεργασίας ήταν η παρουσίαση από τον Μάκη Σταύρου των δυνατοτήτων αλλά και των προβλημάτων που έχει το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού γενικότερα και ιδιαίτερα στο δήμο ΒΒΒ.
Στη συζήτηση που έγινε κατά την παρουσίαση οι μαθητές έδειξαν ότι και προθυμία να συμμετέχουν και πολλές γνώσεις έχουν για το αντικείμενο. Η συνεργασία θα συνεχισθεί και με άλλες εκδηλώσεις.





