Χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία , χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη , ο Δήμαρχος Πειραιά , Βασίλης Μιχαλολιάκος .
Μιλώντας , στο δημοτικό ραδιόφωνο , «Κανάλι-1» , επισήμανε ότι η στάση τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέναντι σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας, είναι « ούτε ίχνος ανοχής ούτε ίχνος επιείκειας. Είναι ενέργειες που χτυπούν την ίδια τη δημοκρατία» τόνισε « Είτε οι δέκτες της βίας είναι «κνήτες» είτε ανήκουν σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα είτε είναι πολίτες που απορρίπτουν όλα τα κόμματα» , πρόσθεσε.
Και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή και απαγόρευσε τη διανομή τροφίμων , πριν ένα χρόνο .
« Δεν δίστασα και μάλιστα χειρουργημένος εκείνη την ημέρα, να καταγγείλω τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα σας είχα ενημερώσει όλους τους επικεφαλής, για να πάρω τη γνώμη σας για τον τρόπο αντίδρασης, όπου κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου. Και με δήλωση η οποία είχε περιεχόμενο. Γιατί αυτό που έκαναν προσέβαλε κυρίως την αξιοπρέπεια της φτώχειας», είπε .
Ο κ . Μιχαλολιάκος αμφισβήτησε επίσης τα δημοσκοπικά στοιχεία που φέρουν να ενισχύεται η Χρυσή Αυγή .
Προσωπικά δεν δέχομαι ως αληθή τα ποσοστά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις. Δεν εμπιστεύομαι γενικώς τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, προπαντός δεν εμπιστεύομαι ότι η Χρυσή Αυγή, έχει αυτά τα διψήφια ποσοστά. Δεν το βλέπω, δεν το συναντώ. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κοινωνία. Ως εκ τούτου, πρέπει κάποιοι να ερμηνεύσουν γιατί στις δημοσκοπήσεις την αναδεικνύουν τόσο ψηλά στα ποσοστά» , είπε .
Τέλος , σημείωσε ότι « τα άκρα δεν είναι ποτέ ένα μόνο. Πληθυντικός αριθμός είναι. Όποιος υιοθετεί τη βία είναι άκρο. Όποιος αρνείται τον Κοινοβουλευτισμό είναι άκρο. Δεν χρειάζεται εμείς να ορίσουμε την έννοια του άκρου. Δεν την ορίζουμε ανάλογα με την κομματική μας ταυτότητα. Ακραία ήταν η επέμβαση στο Πέραμα, δολοφονική ήταν, και ακραία και απαράδεκτη ήταν και στο Μελιγαλά, όπου κατάργησαν το Δήμαρχο και τους συγγενείς. Ακραίοι είναι και εκείνοι που παρουσιάζονται στις παρελάσεις εθνικών επετείων και προστάζουν τα παιδιά να γυρίσουν το κεφάλι αριστερά και πετούν πορτοκάλια. Είναι δημοκρατία αυτό; Ακρότητα είναι και την εισπράττει το πολιτικό σύστημα. Είναι χτύπημα στη δημοκρατία» κατέληξε.





