xionodromiko 3-5 pigadia

Μετά από τις πιέσεις που άσκησε η νέα Δημοτική Αρχή Νάουσας παρελήφθησαν τα κλειδιά του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια , από τη μισθώτρια εταιρία, δίνοντας τέλος στη χρονίζουσα δυσλειτουργία που «κληροδότησε» στον Δήμο η  προκάτοχός της

Σύμφωνα με τον νέο  Δήμαρχο , Αναστάσιο Καραμπατζού, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση πλειοδοτικού διαγωνισμού ετήσιας εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα η νέα Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για την νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του “Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια” που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο Ν.4280/2014“Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, με το Ν. 4280/2014 (άρθρο 52 παρ. 8) που ψηφίστηκε πρόσφατα επιλύονται οριστικά ζητήματα που αφορούν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Χ.Κ. “3-5 Πηγάδια”, οι οποίες βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις και η νομιμοποίησή τους εκκρεμούσε για 40 χρόνια.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο , ο κ. Καραμπατζός χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ιστορικής σημασίας για την αξιοποίηση του χ.κ. “3-5 Πηγάδια”, γιατί ανοίγει το δρόμο για την έκδοση άδειας λειτουργίας του χ.κ. που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού. Γι’ αυτό ζήτησε από τα στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να επισπεύσουν τις τυπικές διαδικασίες σύμφωνα με το νόμο, ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την οριζόμενη προθεσμία της 15-10-2014. Επίσης ευχαρίστησε τον Δασάρχη Νάουσας κ. Γ. Παραγεωργίου, το στέλεχος του Δασαρχείου κ. Πασχαλίδη και τον Περιβαλλοντολόγο κ. Αντ. Γρηγορόπουλο για την αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Επισημαίνεται ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση ήταν ένα αίτημα που υπέβαλλε και διεκδίκησε σταθερά ο Δήμος Νάουσας στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Ειδ. Γραμ. Δασών κ. Αμοργιαννάκη) και πλέον ανοίγει τον δρόμο για την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούσαν τόσο για το Χ.Κ. “3-5 Πηγάδια”, όσο και για όλα τα Χ.Κ. της χώρας μας, τα οποία και αναγνωρίζουν την πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Νάουσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Μαραντίδης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χρ. Παππάς, ο Γεν.Γρ/τέας του Δήμου κ. Γ. Αδαμίδης, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Χαρ. ΑθανασούληςΙ. Παπαστόικας, η κ. Ευαγ. Τσαρνούχα και ο Δ/ντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Γ. Στεφανίδης.   

 

 

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε στο Βύρωνα η  προετοιμασία του «Παιδικού – Νεανικού Φεστιβάλ»
Επόμενο άρθροΜε προγράμματα για το περιβάλλον και οικονομικά φέτος το ΚΔΒΜ Αγ.Νικολάου