limni bouliagmenis

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε αρμόδιο     απέστειλαν  8 συλλογικότητες για τη Λίμνη της Βουλιαγμένης , ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι συναυλίες και κάθε παράνομη δραστηριότητα αφού είναι προστατευμένο μνημείο της φύσης .

Στην επιστολή τους , ενημερώνουν τους « αρμόδιους» ότι «η  λίµνη της Βουλιαγµένης μετά από πολύχρονους αγώνες συλλογικοτήτων και πολιτών από όλη την Αττική είναι προστατευόμενο φυσικό οικοσύστημα αφού: α) έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο µνηµείο της φύσης βάσει του υπ’ αριθ. 51/∆/2003 ΦΕΚ. β) Η λίμνη περιλαµβάνεται στην ευρύτερη προστατευόµενη περιοχή «GR3000006 – Υμηττός- Αισθητικό δάσος Καισαριανής- Λίμνη Βουλιαγμένης», ενώ λόγω του φυσικού κάλλους του τοπίου και της σύνθεσης του νερού, αποτελεί ένα χώρο ιδιαίτερης σηµασίας. γ) Εκτός από αυτά είναι  προστατευόµενος υγρότοπος και έχει συµπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο «NATURA 2000» και δ)Προστατεύεται από τη Διεθνή Σύµβαση «RAMSAR» χωρίς ωστόσο να αποτελεί υγρότοπο της Σύµβασης».

Τονίζουν ότι « για να διατηρηθεί ο οικολογικός της χαρακτήρας και το μοναδικό φυσικό της οικοσύστημα, στο προαναφερόμενο ΠΔ 51/Δ του 2003 εξειδικεύτηκαν οι χρήσεις που επιτρέπονται ειδικά για τη λίμνη Βουλιαγμένης οι οποίες είναι οι εξής: Υδροθεραπευτήριο, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής σε χώρους με μέγιστη επιφάνεια τα 150 τετραγωνικά, χώρος στάθμευσης 10 οχημάτων για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία και 5 υπηρεσιακών οχημάτων, δεξαμενές νερού για το υδροθεραπευτήριο και αντλιοστάσιο λυμάτων. Στο ίδιο μάλιστα νομικό πλαίσιο αναφέρεται πως «απαγορεύεται ο φωτισμός στην περιοχή με προβολείς για την προστασία της ορνιθοπανίδας».

Και επισημαίνουν ότι « εξαιτίας της προστασίας του μνημείου τα κοσμικά γεγονότα (γάμοι βαφτίσεις κ.α) όπως και οι συναυλίες που πραγματοποιούνται στο χώρο της Λίμνης της Βουλιαγμένης δε συνάδουν ούτε με τον προστατευόμενο οικολογικό χαρακτήρα του μοναδικού φυσικού τοπίου, αλλά ούτε και με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς. Και αυτό διότι επηρεάζουν αρνητικά το φυσικό οικοσύστημα  και δημιουργούν σοβαρούς  κινδύνους για την χλωρίδα την πανίδα και κυρίως στην ορνιθοπανίδα της λίμνης Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να εφαρμοσθεί άμεσα η ισχύουσα νομοθεσία και να σταματήσουν οι συναυλίες και άλλες παράνομες εκδηλώσεις που δεν επιτρέπονται από τη νομοθεσία».

Οι συλλογικότητες είναι :

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΞΟΧΗ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΘΕΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΒΟΥΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΥΘΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ

 

Προηγούμενο άρθροΚαμπάνια ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα από το Δήμο Ν. Ηρακλείου
Επόμενο άρθρο