Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου – Πατήσια), με προϋπολογισμό3,7 εκ.ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψαν ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο παιδικός σταθμός θα καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που παρουσιάζει βασικές ελλείψεις κοινωνικής υποδομής, όπως αυτή του Παιδικού Σταθμού, και θα διαθέτει χώρους σχεδιασμένους για τους κύριους χρήστες του, τα παιδιά, με ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χρωματισμούς, που αποδίδουν ένα κτήριο «χαρούμενο και ευχάριστο».

«Δίνουμε ιδιαίτερη  σημασία στην  ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με  την  κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους  Δήμους  της  Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ» , υπογράμμισε σε δηλώσεις του , ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ήδη , επισημαίνει , τον τελευταίο 1,5χρόνο , η Περιφέρεια Αττικής , έχει εντάξει στο  ΕΣΠΑ  44 παιδικούς σταθμούς  και πρόκειται να προχωρήσει πολύ σύντομα  σε νέα πρόσκληση, ώστε  να εντζχθούν ακόμα περισσότερους.

Επανέλαβε όμως την έκκλησή του , για ενεργοποίηση των δανείων . « Πρέπει, όμως, και οι Δήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να καταθέτουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έργα κοινωνικών υποδομών, αναγκαία για τους πολίτες. Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της», τόνισε .

                      Αρχιεπίσκοπος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υποστήριξη σε ένα τόσο σημαντικό έργο που θα προσφέρει υπηρεσίες σε οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ υπογράμμισε ότι το κοινό σημείο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΔεν «ξαποσταίνει» ο Γραφάκος
Επόμενο άρθρο«Μουσικές Αποχρώσεις και Μελωδικά Χαμόγελα για τον Εθελοντισμό» στον Άλιμο