panepistimio athinonH Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιτυχία συνεχίζουν και τη νέα χρονιά την υλοποίηση του νέου θεσμού, του Πανεπιστημίου των Πολιτών. Πρόκειται για τη συνέχιση της οργάνωσης διαλέξεων με ομιλητές κορυφαίους καθηγητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.
Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος που αφορούν στις  θεματικές ενότητες της Τέχνης και των Κοινωνικών θεμάτων.
Παράλληλα, αύριο Τετάρτη  στις 19:30 στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ξεκινήσει και ο τέταρτος κύκλος των διαλέξεων που αφορά σε ιατρικά θέματα.
Ο τέταρτος κύκλος  θα ξεκινήσει με τη διάλεξη-συζήτηση «Παχυσαρκία – μία σύγχρονη μάστιγα» με ομιλητές τον κ. Εμμανουήλ Δουζίνα, Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας – Παθολογίας, και τον κ. Ευάγγελο Μενετάκο, Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής.
Σχετικά με την υλοποίηση αυτού του νέου θεσμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και για δεύτερο εξάμηνο, αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών που στόχο έχει μέσα από την ανάδειξη του θεσμού του Πανεπιστημίου των Πολιτών, οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση, η δυνατότητα και εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και άλλα θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτισμός, καθώς και σύγχρονα ιατρικά δεδομένα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως θα αναλάβουμε και στο μέλλον ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του πνευματικού και βιοτικού επιπέδου τους.» Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων του Δ’ κύκλου «Ιατρικά θέματα».
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού, βάσει των οποίων αναπτύσσεται το πρόγραμμα, είναι: 1.  Οικονομία
2.      Τέχνη
3.      Κοινωνικά Θέματα
4.      Ιατρικά Θέματα και
5.      Πολιτική Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
       Περιφέρεια Αττικής
T: 213 2063 806 & 213 2063 667
E-mail: ddsxna@patt.gov.gr
       Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης»
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα
T: 210 3689 771

Προηγούμενο άρθροΈνα ένα, λύνει όλα τα προβλήματα του παρελθόντος. Ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο τις ασυμβασιοποίητες εργασίες από την πρώην διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση της «Δράσης Τώρα» στον Ταύρο για τις δομές Υγείας