magiakis1-200x300

Για άκριτη στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά , κατήγγειλε  τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος , Λευτέρης Μαγιάκης , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαγιάκης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή Πατούλης , να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης και των φορέων τους στο Δήμο και να  πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός μετώπου αυτοδιοικητικών, εργαζομένων στην Τ.Α. και στην εκπαίδευση, κατοίκων, γονέων, προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και να μην ψηφιστούν και άλλα από το Σεπτέμβριο.

Δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μαγιάκης :

«Με οριακή πλειοψηφία η κυβέρνηση και οι βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., υποταγμένοι πλήρως στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των υπαλλήλων της τρόικας και των προϊσταμένων τους, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο αγνοώντας ακόμα και το Σύνταγμα.

Η ψήφιση του Ν/Σ είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες δημοτικούς υπαλλήλους και καθηγητές.

Αποτελεί βάναυσο χτύπημα στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. και ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και χιλιάδες άλλες απολύσεις από το Σεπτέμβριο.

Οι Δήμοι μετατρέπονται σταδιακά σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και ο ρόλος των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων, εκλεγμένων από καθολική ψηφοφορία, καθίστανται πλέον διακοσμητικός.

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους Ο.Τ.Α. και στο Δήμο Αμαρουσίου και δηλώνουμε πως χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δόθηκε ποτέ.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου αντί να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, στηρίζοντας στην πράξη την Κυβέρνηση Σαμαρά, να :

–        Αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης και των φορέων τους στο Δήμο μας.

–        Να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός μετώπου αυτοδιοικητικών, εργαζομένων στην Τ.Α. και στην εκπαίδευση, κατοίκων, γονέων, προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και να μην ψηφιστούν και άλλα από το Σεπτέμβριο.

–      Να συναποφασίσει μαζί με τα εκλεγμένα όργανα της Π.Ε.Δ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα σταματήσουν τη διάλυση της Αυτοδιοίκησης φθάνοντας αν χρειαστεί ακόμα και στο μέτρο των παραιτήσεων Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων».

 

Προηγούμενο άρθροΕλληνοτουρκική συμφωνία για νέα οδική γέφυρα στους Κήπους του Έβρου
Επόμενο άρθροΔ. Κουρουβακάλης : Η κακοδιαχείριση Κουράση ευθύνεται για την οικονομικά αδυναμία του Δήμου Χαλανδρίου