Έργα που φέρουν την « σφραγίδα» του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη , υλοποιεί ο νυν Δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης,
Αυτό τονίζει σ΄ανακοίνωση της , η παράταξη του πρώην δημάρχου « Πόλη και Πολίτες» ,μ΄αφορμή τη δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου «Έργα ύδρευσης οικισμού Φερών – αντικατάσταση τμήματος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φερών» προϋπολογισμού 2.300.000».
Αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου , κ. Λαμπάκη:
« Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία αποφάσιζε το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ στις 11-06-2018 να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», για το έργο με τίτλο «Έργα αντικατάστασης και διαχείρισης δικτύων ύδρευσης ενίσχυσης & διαχείριση υδραγωγείων Δήμου Αλεξανδρούπολης» συνολικού προϋπολογισμού 2.965.000 ευρώ, με υποέργο 1 με τίτλο «Έργα ύδρευσης οικισμού Φερών – αντικατάσταση τμήματος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Φερών» προϋπολογισμού 2.300.000. Και βέβαια το αίτημα συνοδευόμενο από πλήρη φάκελο και ορθή τεκμηρίωση της αναγκαιότητας, έτυχε έγκρισης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα στις 22-11-2018.
Στην συνέχεια και μετά από μια σειρά γραφειοκρατικές διαδικασίες και την έγκριση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της σύμβασης χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΑ, το ΔΣ της ΔΕΥΑΑ ενέκρινε τους όρους και διακήρυξε το έργο στις 24-07-2019. Ένα χρόνο μετά η νέα Δημοτική Αρχή υπογράφει την σύμβαση και ετοιμάζεται να «κόψει την κορδέλα».
Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό έργο που σχεδίασε και πέτυχε την χρηματοδότησή του το προηγούμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, προϋπολογισμού 1.917.400 ευρώ.
Την κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης από την γεώτρηση της Ιτέας στην δεξαμενή Φερών, που θα φέρει επιπλέον νερό στην δεξαμενή και θα λύσει το πρόβλημα της έντονης ζήτησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ευχόμαστε στην νέα Δημοτική Αρχή να καταφέρει να «κόψει την κορδέλα» και για αυτό.
Ευχόμαστε όμως παράλληλα στην νέα Δημοτική Αρχή να «βρει επιτέλους τον βηματισμό της», να αξιοποιήσει και τις άλλες μελέτες που της παραδόθηκαν και να εκμεταλλευτεί και αυτή με την σειρά της τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς. Γιατί βλέπουμε ότι μέχρι τώρα «κάθεται στα έτοιμα» όπως λέει και η λαϊκή σοφία.

Προηγούμενο άρθροΠροσωπικό μετά από πολλά χρόνια θα προσλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση με πολλούς συμβολισμούς