katsinopoyloy hrakleio attikis

«Μπαίνουμε στη μάχη των εκλογών με στόχο τη νίκη στο Δήμο Ηρακλείου και την αποτίναξη των μνημονιακών δεσμών».

Αυτό το μήνυμα έστειλε, στην πρώτη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας, η υποψήφια Δήμαρχος του «Δικτύου Πολιτών, Αξιοπρέπεια, Αντίσταση, Αλληλεγγύη» Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Στην εισαγωγική ομιλία της η Ειρήνη Κατσινοπούλου περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση στο δήμο που ασφυκτιά, όπως είπε,  μέσα στο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» (με την κρατική χρηματοδότηση μειωμένη κατά 60%), αδυνατώντας να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες των δημοτών, πολλοί εκ των οποίων, όπως και αλλού, είτε υποσιτίζονται, είτε αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, είτε επιλέγουν, όντας στα όρια της απελπισίας, το δρόμο της αυτοχειρίας.

«Δίνουμε τη μάχη για την επιβίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την επιβίωση των οικονομικά αδύναμων, πολιτικά και συμμετοχικά» επεσήμανε η υποψήφια δήμαρχος για να εξηγήσει πως αυτή η μάχη μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της μη υποταγής μας στους μνημονιακούς νόμους, την κατάργηση της αδιαφάνειας, των δημαρχοκεκτρικών μοντέλων και των φαινομένων του παραγοντισμού. Μόνο συλλογικά, μέσω της ενεργοποίησης και της εμπλοκής των κοινωνικών υπηρεσιών, όλων των εργαζομένων, όλων των δημοτών, μακριά από κάθε φιλανθρωπική νοοτροπία, μπορούμε να τα καταφέρουμε, κατέληξε η Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δίκτυο Πολιτών και η επικεφαλής του, απευθύνουν ένα πλατύ και ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις αντιμνημονιακές, αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις για συζήτηση με βάση το πλαίσιο αρχών του. Γιατί «θέλουμε να σπάσουμε τη συνένοχη μακαριότητα της πόλης που έπαψε να ονειρεύεται» όπως κατέληξε η Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Την υποψήφια δήμαρχο, μέλος της Κ.Ε. του Σύριζα, πλαισίωσαν συμβολικά στη συνέντευξη τύπου, νεώτερα αλλά και μεγαλύτερα σε ηλικία, μέλη του Δικτύου, δηλαδή οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ασημακόπουλος και Δήμητρα Κουντή, αλλά και οι νέοι του Δικτύου Παναγιώτης Σκευοφύλακας (Πολιτικός επιστήμονας με ενασχόληση στα ΜΜΕ) και Μάρα Μαυροφρύδη (φιλόλογος).

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν η Αιμιλία Τζίβα, συντονίστρια της γραμματείας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής και η Αγγελική Παπάζογλου Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη απ’ όλους πλην Χ.Α. ζητεί ο Καμίνης
Επόμενο άρθροΠροωθεί την άθληση των νέων ο Δήμος Ιλίου