Μια από τις πρόσφατες «πληγές» που έχουν ανοίξει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την ανάγκη αλληλεγγύης στις αδύναμα οικονομικά κοινωνικές ομάδες , αναδεικνύει μ΄ανακοίνωσή της , η « Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» του Αμαρουσίου .
Πρόκειται για τις περιβόητες αγορές των « παραγωγών» και της πώλησης « εγχώριων αγροτικών προιόντων» , οι οποίες σχεδόν σ΄όλους τους Δήμους , όπου πραγματοποιούνται , έχουν ξεφύγει από τον αρχικό τους σκοπό και πλαίσιο ,λειτουργώντας πλέον ως υπαίθρια υπεραγορά. Στις οποίες εκτός του ότι :
Δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις παραγωγοί αυτοί που τα πωλούν, ανατίθεται σε εταιρία η διοργάνωσή τους , πωλούνται μέχρι και απορρυπαντικά , σε αρκετές περιπτώσεις δεν κόβονται αποδείξεις από ταμιακές , με αποτέλεσμα η όποια «χαμηλότερη» τιμή να προκύπτει από φοροδιαφυγή ( μη απόδοση ΦΠΑ και φόρου από πωλητές) και να προκαλείται έτσι αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων των Δήμων ενώ αρκετά από τα προιόντα είναι εισαγόμενα , που απλώς έχουν συσκευαστεί στην Ελλάδα.
Σ΄ανακοίνωσή της , η « Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» του Αμαρουσίου, είναι πραγματικός καταπέλτης γι αυτή την περιβόητη « δράση κοινωνικής αλληλεγγύης» Δήμων
Αφορμή , η «11η Δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων από το Δήμο Αμαρουσίου».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά , « η έμφαση στα εγχώρια και τους μικρούς παραγωγούς συγκίνησε κάθε πικραμένο αφού η μεγάλη ποικιλία αγαθών περιλαμβάνει ΚΑΦΕ από Ελληνικά χωράφια (!) «Ριζόπουλου», «ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡΨΥΓΜΕΝΑ» με καλαμαράκια Ατλαντικού, γαρίδες Αργεντινής κ.λ.π, σε τιμές που βρίσκει κάθε καταναλωτής με μια μικρή έρευνα αγοράς παντού και οπωσδήποτε στα περισσότερα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων της πόλης».
Επίσης καταγγέλλει ότι « με μια έρευνα σε ενώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς διαπιστώνουμε ότι όλα τα προϊόντα της «11ης Δράσης» προσφέρονται σε αντίστοιχες ή και χαμηλότερες τιμές από τα προσφερόμενα στο παζάρι του φέρελπι Δήμαρχου».
Η παράταξη κάνει λόγο για «Πατούλειο» παζάρι» στο οποίο καταγγέλλει επίσης ότι πέραν αυτών διαπίστωσε ότι οι « τιμές τους συμπεριλαμβάνουν και το κέρδος του εμπόρου που απουσιάζει επίσημα από τέτοιες δράσεις και φυτοζωεί στην αγορά του Μαρουσιού». Αμφισβητεί δε ότι πρόκειται για « μικρούς ή ανεξάρτητους παραγωγούς» που έχουν τη δυνατότητα αγοράς αντίστοιχων πιστοποιητικών ποιότητας κ.λ.π.
«Να μην ξεχνάμε, αναφέρει , για να κατανοήσουμε το μέγεθος της υποκρισίας, την επίθεση Πατούλη/Κράτους σε προηγούμενη αντίστοιχη δράση που είχαν οργανώσει οι «Αλληλέγγυοι δρόμοι» αλλά τότε «ο Δήμαρχος των δράσεων» έδρασε με την αστυνομία μοιράζοντας πρόστιμα και αφαιρώντας άδειες στους παραγωγούς που προσέτρεξαν στο αντίστοιχο κάλεσμα. «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί» κατά τα άλλα και “θεοσεβούμενε” κ. Δήμαρχε που θες να έχεις το μονοπώλιο στην «αλληλεγγύη»!
Και καταλήγει , αναφέροντας: « Θεωρούμε ότι η κρίση που δημιούργησε η πολιτική των Μνημονίων, του Κράτους και του Καλλικράτη, που υπηρετεί εδώ και χρόνια ο Πατούλης, δεν μπορεί να περάσει ή να διορθωθεί με ενέργειες ψευτοαλληλεγγύης τύπου «όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε πλάτη» που διοργανώνει κατά καιρούς ο Αλαφούζος σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο. Η κρίση και η φτώχεια, δεν διορθώνονται, αλλά εξαλείφονται μόνο όταν ανατραπούν αυτοί που τις προκάλεσαν».





