Αναίτιο ξυλοδαρμός δυο νέων έξω από το μετρό Σεπολίων από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ , το μεσημέρι , της Κυριακής 24/5, καταγγέλλει η επικεφαλής της παράταξης « ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ» , Ντίνα Ρέππα .
Σύμφωνα μ΄ανακοίνωση τους , οι δύο νέοι, κάτοικοι της περιοχής απλώς «τόλμησαν» να περάσουν μπροστά από αστυνομικούς που συνηθίζουν τελευταία να κάθονται στον χώρο έξω από το μετρό.
Ξαφνικά, ο ένας από τους αστυνομικούς απευθύνεται στον έναν νεολαίο λέγοντάς του «ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ»;
Ο νέος τολμάει να απαντήσει ζητώντας τον λόγο και τότε δέχεται το πρώτο χτύπημα με γκλοπ. Όταν ο δεύτερος νέος αντιδρά στον ξυλοδαρμό του φίλου του, δέχεται κι αυτός βροχή χτυπήματα με γκλοπ και κλωτσιές.
Οι περαστικοί κοιτάζουν σαστισμένοι δύο (άοπλους φυσικά) νέους να βρίσκονται αιμόφυρτοι στο οδόστρωμα και τους αστυνομικούς να τους χτυπούν με μανία. Σύντομα φτάνουν και άλλες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τρία περιπολικά. Αργότερα και ένα ασθενοφόρο.
Η αστυνομία δρα λες και έχουμε δικτατορία. Στους περαστικούς που ρωτάνε τι συμβαίνει καθώς βλέπουν δύο νέους ανθρώπους με αίματα στο κεφάλι τους και χειροπέδες στα χέρια, οι αστυνομικοί απειλούν με προσαγωγές και προσπαθούν να «κουκουλώσουν» το περιστατικό. Σύμφωνα με καταγγελίες, η αστυνομία εμπόδισε το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο και να περιθάλψει τους νεαρούς!
Αφού οι δυο 24χρονοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κολωνού, κρατήθηκαν μέχρι τις 16.30 χωρίς να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (παρ’ ότι ο Β.Γ. αιμορραγούσε) και μόνο τότε μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Τώρα κατηγορούνται με ανυπόστατες κατηγορίες!».
Για την πράταξη , « το παραπάνω γεγονός, δεν είναι ένα «μεμονωμένο» περιστατικό, μία «εξαίρεση» ή μια «κακή στιγμή». Είναι ο νόμος, η «κανονικότητα». Ο ξυλοδαρμός επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος εκεί έξω που έχουν κηρύξει τα σώματα της ασφαλείας και η κυβέρνηση. Πόλεμος που μαίνεται ενάντια στους νεολαίους, τους εργαζόμενους, το λαό, ντόπιους, πρόσφυγες, μετανάστες, σε όσους και όσες αγωνίζονται στο δρόμο, στους «περίεργους». Το επιβεβαιώνουν εκατοντάδες περιστατικά».
Η παράταξη εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους δύο νεολαίους και στους περίοικους «που βρήκαν το θάρρος να το δημοσιοποιήσουν, παρά τις πρωτοφανείς απειλές των αστυνομικών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά .

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΑποκτά προσβάσιμα μονοπάτια ο Υμηττός .Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας