metoxi amarousiou

Τη διατήρηση της επιβολής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ.45 της Αγίας Φιλοθέης, γνωστό ως Μετόχι, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε πρόσφατη συνεδρίαση του, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Η απόφαση ελήφθη με παρούσα μόνο τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας , αφού η αντιπολίτευση δεν μετείχε εξαιτίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Πριν από την εισήγηση του Δημάρχου προηγήθηκε μια έντονη κόντρα με μέλη του τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος».

Αιτία της κόντρας αυτής ήταν ανακοίνωση του συλλόγου που καλούσε τους κατοίκους να αντιδράσουν στην άρση της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου χώρου, που προεξοφλούσε ότι θα εισηγούνταν η διοίκηση.

 

   « Παραπλανά ο Σύλλογος»

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω έγγραφο που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Αρβανιτάκη, ψευδές, ή κατά το ήμισυ αληθές, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Διότι ο κ. Αρβανιτάκης συνηθίζει, εγκλωβίζοντας ενδεχομένως κατά την άποψη μας και μέλη του συλλόγου τον οποίο θέλει να εκπροσωπεί, να λέει πάντα ή τη μισή αλήθεια, ή να τη διαστρεβλώνει την αλήθεια» τον κατηγόρησε  ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι αν ήθελε πραγματικά να ενημερωθεί για το ζήτημα από τη διοίκηση, θα μπορούσε να το είχε κάνει.

Επειδή δε όπως είπε, « ο σύλλογος δεν λέει την αλήθεια στους κατοίκους, θα το κάνει η Δημοτική Αρχή».

Υπενθύμισε συγκεκριμένα, ότι όταν ανέλαβε τα ηνία του Δήμου , το 2007, πήρε την απόφαση για την απαλλοτρίωση του χώρου, προβλέποντας και τον αντίστοιχο κωδικό, προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος οικοδόμησης του. Ακολούθησε, πρόσθεσε ,  μηνυτήρια αναφορά το 2011 που κοινοποιήθηκε και στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου υποστηριζόταν ότι ο χώρος δεν είναι της φερόμενης ιδιοκτήτριας, αλλά του Δήμου. «Και μάλιστα βρίσκεται σε μια εισαγγελική διερεύνηση, η οποία δεν ξέρουμε ποια πορεία έχει πάρει» τόνισε.

 

            Ό,τι και να γίνει εμείς τον θεωρούμε κοινόχρηστο χώρο

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες κατέθεσαν αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά του Δήμου Αμαρουσίου και των παρόδιων ιδιοκτητών, με αίτημα την αναγνώριση τους, ως δικαιούχων αποζημιώσεως και τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος.

« Η εν λόγω αίτηση εκκρεμεί προς συζήτηση στις 25/10/2013, ενώπιον του ως άνω δικαστηρίου» σημείωσε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγνωριστική αγωγή κατοίκων της περιοχής, με την οποία εγείρονται ζητήματα αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Και τόνισε κατηγορηματικά ότι « αυτό το οποίο εμείς δηλώνουμε ούτως ή αλλιώς, είναι ότι ό,τι και να γίνει, όποιος και να είναι ο ιδιοκτήτης, εμείς αυτόν τον χώρο τον θεωρούμε κοινόχρηστο χώρο, θα παραμείνει κοινόχρηστος χώρος. Και βεβαίως, αυτό το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι όπως τότε κάναμε τις παρεμβάσεις μας η Νέα Φιλοθέη να ονομάζεται Αγία Φιλοθέη, ο στόχος μας είναι και αυτό το παρεκκλήσι της Αγίας Φιλοθέης να αναδειχθεί, να παραμείνει και να είναι ιστορικός, θρησκευτικός, λατρευτικός χώρος για όλους τους Χριστιανούς» είπε και ξεκαθάρισε ότι τα νέα νομικά δεδομένα, όπως προανέφερε, αν και τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη, δεν αλλάζουν το στόχο της Δημοτικής Αρχής.

Την άποψη ότι η ανακοίνωση είναι «βιαστική και όχι σοβαρή», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης.

 

                              «Αποφασίστε τι θέλετε»

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ενώ στην παρέμβαση που κάνει ο σύλλογος για το δικαστήριο, χαρακτηρίζει αδιανόητη και μη νόμιμη την απαλλοτρίωση του έτους 2007, από την άλλη λέει στους κατοίκους ότι αν ο Δήμος κάνει άρση της απαλλοτρίωσης θα χτιστούν στο χώρο μεζονέτες.

«Αποφασίστε τι θέλετε» είπε αναφερόμενος στους κατοίκους και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν κάνουν παρέμβαση υπέρ του Δήμου, εφόσον επικαλούνται ότι από το 1935 υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο που λέει ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι κοινόχρηστος.

 

  «Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε στο εκατομμύριο»

«Στο Μετόχι δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε στο εκατομμύριο, να χτιστεί ούτε παράγκα» τόνισε τέλος το στέλεχος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και δήλωσε έκπληκτος από την ανακοίνωση των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι ποτέ πριν δεν τον είχαν ενοχλήσει για το ζήτημα, προκειμένου να τους ενημερώσει.

 

Προηγούμενο άρθροΕυτυχώς που έφερε κόσμο, ο Σγουρός
Επόμενο άρθροMε επιτυχία η 5η συνάντηση συνεργασίας του ‘FOREST CITIES’, στην Ηλιούπολη