Το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν,  με βαθιά την πεποίθηση ότι αυτές οι κρίσιμες μέρες μπορεί να γίνουν και συναρπαστικές μέσα από την τέχνη και τη συλλογικότητα , φιλοξενεί για όλη την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς – έως και  6/1/2013 – τον Jurij Konjar,  Σλοβένο performer και χορογράφο,  και δύο αμερικάνους καλλιτέχνες, τη Maura Gahan   και τον Gregory Corbino  , χορευτές και μουσικούς, μέλη του  θεατρικού  σχήματος  Bread and Puppet  που έχει αφήσει ιστορία για τις ακτιβιστικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις του στο δημόσιο χώρο.

Με κεντρικό, σταθερό  πυρήνα τους τρεις καλλιτέχνες,  και σημείο αναφοράς το Κέντρο Ντάνκαν, θα σχηματιστεί γύρω τους ένας κύκλος ανθρώπων που θέλουν να εμπλακούν στις δράσεις αυτές, σε καλλιτεχνικό, τεχνικό ή υποστηρικτικό επίπεδο, σε καθημερινή η όχι βάση.  Η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης (π.χ. πρωτοβουλίες κατοίκων) θεωρείται επίσης πολύ καίρια γιατί μπορεί να αναδείξει ζητήματα περιοχών που μένουν αθέατα η σιωπηλά .

Σε διαφορετικούς κάθε μέρα χώρους, σε αστικά ή φυσικά τοπία, μπροστά σε διαφορετικό κάθε φορά κοινό, μια αλυσίδα από πρόβες και παραστάσεις όπου θα εναλλάσσονται πρόσωπα και ρόλοι (μουσικός-χορευτής- αφηγητής – κουκλοπαίκτης –ακροβάτης-τεχνικός),  θα διεισδύσουν στον ιστό της Αθήνας για να εμποτιστούν από την ατμόσφαιρά της, να «επανακατοικήσουν» τον δημόσιο χώρο, να υφάνουν συλλογικότητες,  να δώσουν φωνή σε όσα έχουν κτυπηθεί και ξεχαστεί στη δίνη των τελευταίων γεγονότων -στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των δύο εβδομάδων θα διαμορφώνεται σχεδόν μέρα με τη μέρα, καθώς η παρουσία και η διαθεσιμότητα όσων εμπλέκονται θα μετασχηματίζουν κάθε φορά την ομάδα. Παράλληλα με ηλεκτρονική αλληλογραφία με τη λίστα των συμμετεχόντων, η επικοινωνία θα γίνεται μέσα από τη σελίδα « Κάλεσμα _Κέντρο Ντάνκαν» στο facebook (http://www.facebook.com/events/252866998174592/),  όπου θα ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση οι δράσεις.

Προηγούμενο άρθρο«ΜΟΥΣΑ ΕΠΟΙΗΣΕΝ» . Ένας διάλογος Ποίησης και Μουσικής στον Πειραιά
Επόμενο άρθροΕνίσχυσε οικονομικά 5 οικογένειες το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου