Την Κυριακή, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στη
Μεγαλειώδης Παγκυθηραϊκή συγκέντρωση, για το ακτοπλοϊκό και συγκεκριμένα για την αποτροπή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με το διοικητικό τους κέντρο, τον Πειραιά.
πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Μυρτιδιώτισσας, εντός της Ιεράς Μονής στα Μυρτίδια, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.
Στη συγκέντρωση παρέστη αντιπροσωαπεία του ΣΥΡΙΖΑ , αποτελούμενη από τον βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά Ελένη Σταματάκη.
Η αντιπορσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ο στο Καφενείο «Αστικόν» στον Ποταμό Κυθήρων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με κατοίκους του νησιού, για τα προβλήματα που δημιουργεί η διακοπή της σύνδεσης των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και να καταθέσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακτοπλοϊα.
Στην τοποθέτησή του , στη συγκέντρωση , ο Θοδωρής Δρίτσας, τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και να διατηρηθεί η σύνδεση των νησιών με το διοικητικό τους κέντρο τον Πειραιά, καθώς και με το Καστέλι Κισσάμου Κρήτης, μέσα από έναν ενιαίο αγώνα, στη βάση του ψηφίσματος των επτά σημείων που πρότεινε ο Μητροπολίτης και ομόφωνα ενέκρινε η συγκέντρωση.





