Με υπογραφή του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, δημοσιεύτηκε η διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ» του Δήμου Λειψών, συνολικού προϋπολογισμού 483,600 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με το σκοπό της αδιάκοπης και ποιοτικής υδροδότησης του νησιού. Η δαπάνη της σύμβασης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σκοπός του Υπουργείου είναι η όσο το δυνατό πιο γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικαστικών θεμάτων που θα προκύψουν μετά την κατακύρωση του έργου στον ανάδοχο, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της χαμηλότερης τιμής, έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες τοποθέτησης της μονάδας αφαλάτωσης και λειτουργίας αυτής.

Με την εξέλιξη αυτή, συνεχίζεται η υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για πλήρη υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών του Αιγαίου, που για χρόνια στερούνταν ίσων ευκαιριών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, όμως, υλοποιείται και η διαχρονική δέσμευση για προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος αφού κάθε χρόνο δαπανούνται 4,5 εκ ευρώ, περίπου, σε μεταφορά νερού με καραβάκι στα νησιά. Στην περίπτωση των Λειψών, ετησίως το Δημόσιο δαπανά για την μεταφορά νερού στο νησί 500.000 € περίπου, χωρίς αυτά να εξασφαλίζουν, όμως, τη συνεχή και ποιοτική υδροδότησή του.

Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στο Γυναικείο Επιχειρείν στην Κρήτη
Επόμενο άρθροΧρηματοδοτήσεις έργων εξοικονόμησης ενέργειας ζήτησε ο Πατούλης σε διεθνές συνέδριο