Κατηγορηματική ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Οργανισμού κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), ήταν η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι είχε συμπεριληφθεί στην περιβόητη λίστα των φερόμενων υπό κατάργηση νομικών προσώπων του δημοσίου και ‘εχει δημοσιευθεί . «Δεν θα κλείσει, δεν ξέρω τι πληροφορίες είναι αυτές» τόνισε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής , το στέλεχός της Ειρήνη Χαλιώτη, ενώ και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Χριστάκης ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή επίσημα δεν υπάρχει τίποτα. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών» τόνισε και « κατήγγειλε» ότι « αυτός ο οποίος άνοιξε το ζήτημα αυτό, είναι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που λέει ότι υπάρχει μια πίεση για τη μείωση των φορέων του δημοσίου γενικότερα».
Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσίευση του καταλόγου με τα νομικά πρόσωπα, από συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τονίζοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί ένα κλίμα τρόμου και ανασφάλειας στο εργασιακό δυναμικό που υπηρετεί στους φορείς του δημοσίου. «Το Υπουργείο με το οποίο έγινε μια επαφή, είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο» επανέλαβε και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λίστα με φορείς του δημοσίου που καταργούνται. «Άρα αυτή τη στιγμή στην ουσία συζητάμε για κάτι το οποίο δεν υπάρχει» κατέληξε.
Φωτόπουλος- Μαγιάκης
Σημειώνεται ότι το θέμα τέθηκε τόσο από το Δημοτικό Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάση Φωτόπουλο, ο οποίος ανέφερε τη θέση της παράταξης του για κατάργηση των νομικών προσώπων και μεταφορά των εργαζομένων και των δομών στο Δήμο. Όσο και από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Κόντρα στον Καιρό» Ελευθέριο Μαγιάκη, ο οποίος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση με την οποία να εκφράζει την αντίθεση του στην κατάργηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, τονίζοντας ότι η απάντηση σ’ ένα ζήτημα σαν και αυτό δεν μπορεί να είναι μόνο μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.
Μπρέγιαννης
Επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέξανδρος Μπρέγιαννης μετέφερε στο Σώμα την ανησυχία των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι δυστυχώς η αυτοδιοίκηση είναι πάντα το εύκολο θύμα.
«Είναι νομικά πρόσωπα στα οποία βασίζονται κοινωνικές δομές. Σοβαρές κοινωνικές δομές που τις έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο πολίτης» τόνισε . Και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να πάρει μια ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα, λαμβάνοντας μια πολιτική απόφαση που ουσιαστικά να είναι απέναντι σ’ αυτή τη δρομολογούμενη πολιτική από την κυβέρνηση.
Πολυχρονιάδης
Εναντίον της κατάργησης των νομικών προσώπων, τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εκτός των Τειχών» Δημήτρης Πολυχρονιάδης.
«Συμφωνούμε ότι πρέπει να παρθεί μια πολιτική απόφαση εδώ, ξεκάθαρη, υπέρ της διατήρησης των νομικών προσώπων με τη μορφή που έχουν και της μη απόλυσης κανενός εργαζόμενου» τόνισε και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που ενδέχεται να υποκαταστήσουν τα νομικά πρόσωπα και το έργο που προσφέρουν.
Ψάλτη
Τέλος, η Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού «Για ένα Νέο Μαρούσι» Κατερίνα Ψάλτη , επισήμανε την ανάγκη λήψης μιας απόφασης πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας ότι αφορά τους ευαίσθητους προνοιακούς χώρους του Δήμου και θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. «Θα παρακαλούσαμε πολύ τη διοίκηση στο επόμενο, μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσει καταρχήν αν όντως υφίσταται τέτοιο ζήτημα και δεν είναι κάποια παραπληροφόρηση και αν όντως ισχύει ποιες θα είναι οι θέσεις μας ούτως ώστε να συνταχθούμε όλοι σε μια κοινή θέση ώστε να μην καταργηθεί» ανέφερε.




