Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη, και την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Ουκρανική αγορά, ί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ,προσκεκλημένος του ομολόγου του Περιφερειάρχη Anatolii Prysiazhniuk, συμμετείχε σε οικονομικό-επιχειρηματικό φόρουμ στο Κίεβο , όπου έδωσαν το παρόν 30 Περιφέρειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «οι σχέσεις μας με την Ουκρανία και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια του Κιέβου τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί, και τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Με την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τουρισμό», και προσέθεσε:
«Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη φέτος σε σχέση με το 2012 είναι αυξημένος κατά 200%, όμως σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών δεικτών, είτε έχουν να κάνουν με τον τουρισμό μας είτε με τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά στην διεθνή αγορά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθούμε».





