ioannina - filios

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία  της κατασκευής του αποχετευτικού έργου στον οικισμό Κατσικά , προϋπολογισμού 12, 3 εκατομμύρια ευρώ, σ΄ολοκλήρωση είναι και ο διαγωνισμός της Δημοτικής Αρχή Φίλιου για τον  εκσυγχρονισμό της μονάδας βιολογικού καθαρισμού με προϋπολογισμό 19,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της τριτοβάθμιας μονάδας βιολογικού καθαρισμού αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο λεκανοπέδιο Ιωαννίων . Με την ολοκλήρωσή της, θα έχουν δημιουργηθεί υποδομές που θα μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τις περιοχές για τα επόμενα είκοσι, τουλάχιστον, χρόνια.

Η ΔΕΥΑΙ προγραμματίζει επίσης να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για κάλυψη με αποχετευτικό δίκτυο όλης της περιοχής από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι τα Καρδαμίτσια.

Ενώ με πολύ γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται το αποχετευτικό της Πεδινής και όπως ανακοινώθηκε μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συνδέσεις.

Τέλος ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες στην Ανατολή και ήδη αποστέλλονται στους πολίτες οι προσκλήσεις προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται από τα σχολεία της Πάτρας η χρησιμοποίηση βιοκαύσιμου θέρμανσης από τηγανέλαια
Επόμενο άρθροΤο πανελλαδικό «Βαρόμετρο Απόντων» παρουσιάστηκε στο Ίλιον και αποκάλυψε τη μεγάλη έκταση του νέου φαινομένου