ERGOSTASIO DEH STO kERATSINI

Ριζικά αντίθετο στην επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, είναι ο Δήμος Περάματος  .

Το Δημοτικό Συμβούλιό του,  σε ψήφισμα που ενέκρινε απαιτεί από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή και δέσμευσή της για 7ετή λειτουργία από το 1995-2002 ,η οποία επεκτάθηκε μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 «και πάλι μεθοδεύτηκε η λειτουργία μέχρι σήμερα , με την απαράδεκτη  ερμηνεία της συμφωνίας ότι τα 7 έτη άρχιζαν από τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εργοστασίου .

Η συμφωνία προέβλεπε 7ετή λειτουργία με φυσικό αέριο ως καύσιμο και στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της μονάδας παραγωγής του Λαυρίου την διακοπή λειτουργίας της ΔΕΗ στο  Κερατσίνι και την απόδοση των χώρων στο Δήμο Κερατσινίου .

Στο ψήφισμα , σημειώνεται ότι «οι κάτοικοι του Περάματος που ρυπαίνονται εξ ίσου με το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ανάλογα με τη πορεία των ανέμων δεν κάνουν διάκριση εάν θα ρυπαίνονται με οξείδιο του θείου (καύσιμο πετρέλαιο ) ή με οξείδιο του αζώτου (καύσιμο φυσικό αέριο ) . Η προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο και η κοινωνική μας ευαισθησία εξαντλήθηκε» .

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος ζητά , «να σταματήσουν τα διαδικαστικά τερτίπια και να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο για να καθαριστεί ο αέρας που αναπνέουμε . Δηλώνουμε την  πλήρη συμπαράστασή μας στους αγώνες των κατοίκων των γειτονικών Δήμων Κερατσινίου- Δραπετσώνας και απαιτούμε η πολιτεία να φανεί επιτέλους αξιόπιστη» .

Επίσης , υπογραμμίζει ότι « η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο κάποιου ιδιώτη να εξαγοράσει τη μονάδα και να τη λειτουργήσει με πλήρη ισχύ και χωρίς καμία περιβαλλοντική ευαισθησία» .

Προηγούμενο άρθροΕξετάστηκαν 200 παιδιά για παχυσαρκία στο Δήμο Γαλατσίου
Επόμενο άρθροΆλλα 3 έργα σε Ιωάννινα και Άρτα στο ΕΣΠΑ