Σε τροχιά υλοποίησης έχουν ήδη τεθεί τα τέσσερα έργα  συνολικού προϋπολογισμού 9.683.765,13 €  εντάχθηκαν τον Μάρτιο  με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στο ΠΕΠ Αττικής, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών  του λιμανιού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας  στους  κατοίκους  της ευρύτερης περιοχής  του Πειραιά.

Πρόκειται για τα έργα:

–  «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ   ΚΡΗΠΙΔΟΤΟΙΧΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ     KENTΡIKOΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ»   προϋπολογισμού  3.988.814,00 €

– «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΚΡΗΠΙΔΟΤΟΙΧΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΩΝ»,  προϋπολογισμού 2.899.951,13 €

– «ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΧΩΡΩΝ  Β’ ΟΡΟΦΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”» ,  προϋπολογισμού 1.595.000,00 €

– ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”,  προϋπολογισμού  1.200.000,00 €

« Τα  τέσσερα  έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη ότι  η διοίκηση της Περιφέρειας  Αττικής εργάζεται μεθοδικά και με πρόγραμμα προκειμένου η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να μπει σε  τροχιά  ανάπτυξης» , υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου .

Ο κ. Χρήστου , τόνισε ότι « η προσπάθειά μας αυτή άρχισε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας  και  συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Από τον Ιούλιο του 2011 που αναλάβαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ που προορίζεται για την ανάπτυξη της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της   Περιφερειακής Ενότητας  Πειραιά βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Δήμων αλλά και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής και με την εμπειρία των στελεχών της βοηθά προκειμένου να ξεπεραστούν αδυναμίες και να ωριμάσουν μελέτες που θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στην ένταξη και νέων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία, τις υποδομές υγείας και τον αθλητισμό.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί , Περιφέρεια και Δήμοι,  με συνεχή αγώνα και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου από το ΕΣΠΑ και τον κρατικό προϋπολογισμό, θα καταφέρουμε  να διαμορφώσουμε ένα καινούριο τοπίο ανάπτυξης και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο για τους  πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά», είπε ο κ. Χρήστου.

Προηγούμενο άρθροΣε «ημέτερους» και μη χωρίζονται πάλι οι Δήμοι. Έδωσε ο Στυλιανίδης 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Πειραιά
Επόμενο άρθροΚαι η ΕΝΠΕ στο Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων της «Ναυμαχίας Σαλαμίνας»