ploia peiraias

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Kοινής Δράσης (Joint Action) με τίτλο «SHIPSAN ACT Joint Action: Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία στις θαλάσσιες μεταφορές εξαιτίας βιολογικών, χημικών και ραδιενεργών παραγόντων συμπεριλαμβανομένων των μεταδιδόμενων νοσημάτων», το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθούν και φέτος έλεγχοι σε πλοία στο μεγαλύτερο λιμάνι και κύρια θαλάσσια είσοδο της χώρας, στον Πειραιά.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης στρατηγικής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας των επιβατών και των εργαζομένων σε πλοία (επιβατικά, κρουαζιερόπλοια, φορτηγά) και την πρόληψη κινδύνων δημόσιας υγείας.

Υπάλληλοι του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις  αυτό τον μήνα  καθώς και στις αρχές Οκτωβρίου .

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Παρά την ελλιπή στελέχωση του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Λιμένα Πειραιά με μεγάλη χαρά υλοποιούμε την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τις πιλοτικές επιθεωρήσεις σε πλοία που επισκέπτονται το λιμάνι του Πειραιά. Ευελπιστούμε ότι από τη συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα προκύψουν συμπεράσματα που θα βελτιώσουν και θα διευκολύνουν τις διαδικασίες υγειονομικών ελέγχων».

Προηγούμενο άρθροΧειρότερη και από την Μέρκελ . Στο « δρόμο» άφησε  τους εργαζομένους  της Δημοτικής Επιχείρησης η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη
Επόμενο άρθροΈκαναν πράξη τα επί δεκαετίες « θα» κυβερνήσεων και νομαρχών