KDAP - XROSTOF - NTON-MIXΤην στιγμή που πέρυσι έμειναν εκτός παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ),  παιδιά οικογενειών που δεν  « πληρούσαν προυποθέσεις» , αποκαλύπτεται ότι έμειναν …αδιάθετα , 10 εκατ. ευρώ ,
Αυτό αποκαλύπτει με  επιστολή της , προς τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , Έφη Χριστοφιλοπούλου.
Η επιστολή της κυρίας Χριστοφιλοπούλου ,αφήνει εκτεθειμένο πολιτικά τον μέχρι πρότινος υπουργό Εσωτερικών , κ. Μιχελάκη , επί των ημερών του οποίου δεν κατέστη δυνανατόν να αξιοποιηθεί το τόσο σημαντικό αυτό ευρωπαικό κονδύλι.

Στην επιστολή της , που έχει τίτλο , « Χρηματοδότηση έργου παιδικών σταθμών» , η κυρία Χριστοφιλοπούλου , αναφέρει  συγκεκριμένα : « Το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» συνέβαλλε στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε τοπικό επίπεδο, με την χρηματοδότηση δράσεων αναβάθμισης των παρεχόμενων προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις υπηρεσιών που παρέχονται από φορείς του Δημόσιου Τομέα συνολικού πρ/σμού 105.000.000€. Από τα στοιχεία της υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος προκύπτει το ποσό των 10.000.000€ ως αδιάθετο και το οποίο εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να διατεθεί για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2014».
Σ΄ανακοίνωσή του , το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης , υπογραμμίζει ότι « εντείνει τις ενέργειες για την ενίσχυση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)».
Όπως προκύπτει από επιστολή της Υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης  Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλονται προσπάθειες για να διατεθούν πόροι 10.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος.
Στόχος είναι η ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών, με την κάλυψη του κόστους ένταξης περισσότερων παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
« Ανάλογη μεταφορά πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ύψους 65.000.000 ευρώ είχε γίνει και το 2013, ύστερα από σχετική συνεργασία με τον Υφυπουργό  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου» , τονίζεται στην ανακοίνωση .
Επίσης υπογραμμίζεται, ότι το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» συνέβαλλε, επίσης, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε τοπικό επίπεδο, χρηματοδοτώντας δράσεις αναβάθμισης υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες από φορείς του Δημόσιου Τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ».

Προηγούμενο άρθροΛευκές Νύχτες… γιοκ με Δούρου
Επόμενο άρθροΣτήριξη Δούρου στο Γυμνάσιο  – Λύκειο  του Καταστήματος Κράτησης Αυλώνας