Εκτός της δημοτικής της παράταξης έθεσε η δήμαρχος Μαρία Ανρδούτσου, ο δημοτικός σύμβουλος, Μάρκος Βαζαίος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης της Δημάρχου, “Αλλάζουμε την πόλη” , που αναγνώστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Βαζαίος «ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης» .Του καταλογίζουν ότι ήταν αποστασιοποιημένος από τις διαδικασίες της παράταξης ενώ είχε συνομιλίες με τοπικούς παράγοντες για τη δημιουργία νέου συνδυασμού…!
« Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάρκος Βαζαίος, μετά από μια σειρά ενεργειών του, ουσιαστικά έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης. Ο κ. Βαζαίος, κατά τους τελευταίους μήνες, φέρεται ως συνομιλητής με τοπικούς παράγοντες για τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης, γεγονός που, παρά τη διάψευσή του από το ίδιο, εξακολουθεί να υφίσταται και να γίνεται αντιληπτό στην τοπική μας κοινωνία», ανέφερε η ανακοίνωση και προσθέτει: «Παράλληλα, παρουσιάζει τάσεις γενικότερης αποστασιοποίησης από τις διαδικασίες της δημοτικής ομάδας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ», αλλά και από το πνεύμα και το ύφος που διέπουν την παράταξη, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επιλογή του, ως εκπροσώπου τοπικού συλλόγου, να διοργανώσει εκδήλωση σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής, το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια».
Η δημοτική κίνηση της δημάρχου , τονίζει στην ανακοίνωσή της , « δεν υιοθετεί την παλαιοκομματική νοοτροπία της απόλυτης παραταξιακής πειθαρχίας. Οι διαφορετικές ιδέες και απόψεις αποτελούν βασικά συστατικά με τα οποία, μετά από εξαντλητικό διάλογο, καταλήγουμε σε ομογενοποιημένες δράσεις. Αλλά και όταν δεν το πετυχαίνουμε αυτό, καταφέρνουμε να διατηρούμε τη συνοχή μας με την ανοχή μας απέναντι σε διαφοροποιήσεις που μπορεί να αναπτύσσονται, όμως μέσα σε πολιτικά πάντα πλαίσια. Ωστόσο υπάρχει ένα πλαίσιο αρχών που όποιος το υπερβαίνει δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπράττει μαζί μας στην προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά να αλλάξουμε την πόλη μας, αλλάζοντας πρώτα απ’ όλα τις νοοτροπίες που κρατούν τον καθ’ ένα από εμάς προσκολλημένο στο παρελθόν».
Και η σχετική ανακοίνωση κατέληγε με «ευχαριστίες» προς τον κ. Βαζαίο, « για την έως τώρα συνεργασία μας και του ευχόμαστε να κάνει σωστές επιλογές στη συνέχεια της πορείας του στα δημοτικά πράγματα, γιατί η πόλη μάς έχει ανάγκη όλους».
Βαζαίος
Από την αντίπερα όχθη, ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος κ. Μάρκος Βαζαίος με δική του ανακοίνωση εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της δημάρχου, αλλά και της δημοτικής ομάδας της παράταξης, επειδή όπως είπε προχώρησε στη διαγραφή του, « με τελεσίγραφο τύπου Ιταλού φασίστα».
«Ενημερώθηκα μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκο Δασόπουλο ότι η δημοτική ομάδα της παράταξης «Αλλάζουμε την πόλη», αποφάσισε την διαγραφή μου διότι ο σύλλογος Κυκλαδιτών Αγ. Δημητρίου, στον οποίο είμαι πρόεδρος, θα κάνει τον χορό του στο κέντρο διασκέδασης «ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΠΑΛΛΑΣ» του Μανώλη Τζινευράκη, στον Αγ. Δημήτριο» αναφέρει, επιδίδοντας σ΄αυτό την αιτία της διαγραφής του .
Και καταγγέλλει ότι «η εν λόγω ομάδα με επικεφαλή την δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου προχώρησε στην διαγραφή μου με τελεσίγραφο τύπου Ιταλού φασίστα στον πόλεμο του ’40, για να δημιουργήσει εντυπώσεις μιας και μήνες πριν τους είχα δηλώσει ότι δεν θα έχουν την υποστήριξή μου στις επερχόμενες εκλογές».
Επισημαίνει ότι «εμείς οι Κυκλαδίτες πάντα υποστηρίζουμε και κάνουμε τις εκδηλώσεις μας σε καταστήματα της πόλης μας. Συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην τόνωση της αγοράς του δήμου Αγ. Δημητρίου. Σε αντίθεση με την δημοτική αρχή που με την συμπεριφορά της καταστρέφει ενεργούς επιχειρηματίες της πόλης μας».
Κατηγορεί το Δήμο ότι « η υποκρισία του είναι τεράστια διότι το συγκεκριμένο μαγαζί εδώ και δεκαετίες λειτουργεί κανονικά ενώ η κάθε δημοτική αρχή το κατακρίνει σκοπίμως και διάφοροι αντιδήμαρχοι «γλύφουν» τον επιχειρηματία κάθε φορά για ψηφοθηρικούς λόγους, κάνοντας τον πόντιο πιλάτο. Εμείς οι Κυκλαδίτες δηλώνουμε την αγανάκτησή μας στη δήμαρχο και τα παπαγαλάκια της, γιατί κάθε φορά που ο σύλλογος κάνει εκδήλωση βρίσκει διάφορα προσχήματα εναντίον του συλλόγου»





