DIMARXIO ATHINAS«Διεκπεραιωτικό» χαρακτήρα  , προσέδωσε η Δημοτική Αρχή Καμίνη , στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2014 , υποβαθμίζοντας ακόμη και τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο . Για το θέμα δεν υπήρξε εισήγηση από πλευράς διοίκησης, κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από στελέχη της αντιπολίτευσης.    Το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Σύμβουλο της Αθήνας.Υπερ΄ψήφισαν  μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της παράταξης του Δημάρχου , Γιώργου Καμίνη  .
Το γεγονός ότι από το 2011 και μετά, το τεχνικό πρόγραμμα έχει κυρίως να κάνει με «λογιστικά φύλλα», καυτηρίασε το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Δημόπουλος.
Δημόπουλος
Πρόσθεσε δε ότι παρόλο που το τεχνικό πρόγραμμα έχει κάποια έργα που είναι απαραίτητα, «σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην προσπάθεια επίλυσης των ουσιαστικών προβλημάτων της Αθήνας, γι’ αυτό και το καταψηφίζουμε».     Την απουσία  εισήγησης καυτηρίασε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιος Λάμπρου.
Λάμπρου
Στο παρελθόν , είπε , «τουλάχιστον υπήρχαν δύο, τρεις, πέντε σελίδες, που έλεγαν τι στοχεύει η Δημοτική Αρχή, τι θέλει να κάνει, άσχετα αν συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε. Φέτος πρώτη φορά υπάρχει αυτό το χάλι – θα το χαρακτηρίσω έτσι- εισήγησης» σχολίασε και τόνισε ότι δεν ξέρει αν πρόκειται περί προχειρότητας ή βιασύνης να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.     Σημείωσε επίσης ότι η αύξηση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει το τεχνικό πρόγραμμα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οφείλεται κυρίως σε έργα και δράσεις από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, αλλά και απ’ αυτά ένα μεγάλο μέρος αφορούν το Σεράφειο κολυμβητήριο. Ουσιαστικά δηλαδή, είπε , αν αφαιρεθεί αυτό το έργο και συνυπολογιστεί το γεγονός ότι η ΣΑΤΑ θα είναι μειωμένη άλλο 53% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, «μιλάμε για μια κατάσταση η οποία δεν ξέρω αν σας ικανοποιεί».   Υποστήριξε λοιπόν ότι «πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα συντήρησης των βασικών υποδομών της Αθήνας» και πρόσθεσε ότι θα περίμενε μ’ αυτά τα περίφημα 120 εκατ. ευρώ, για τα οποία η Αναπτυξιακή έχει αναλάβει να είναι φορέας διαχείρισης, θα ξεκινούσαν κάποια έργα, ακόμα και αν τα εγκαινίαζε κάποιος άλλος Δήμαρχος. «Σημασία έχει ότι το έργο είναι μηδαμινό και μ’ αυτή την έννοια καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2014» κατέληξε.

Πορτάλιου
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τεχνικό πρόγραμμα, με την έννοια να γίνουν κάποια συγκεκριμένα έργα στην πόλη, σύμφωνα με την επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ελένη Πορτάλιου.
«Υπάρχει ένας προϋπολογισμός 26 εκατ. ο οποίος είναι εντελώς στον αέρα» υποστήριξε, εξηγώντας ότι υπάρχουν τρία μεγάλα έργα που φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως είπε, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προχωρήσουν μέσα στο 2014. Το ένα απ’ αυτά είναι, όπως υπογράμμισε η κ. Πορτάλιου το «Σεράφειο» αθλητικό κέντρο, στο Ρουφ,   το οποίο ανεξαρτήτως του λόγου που σταμάτησε, το έργο αυτό δεν υπάρχει. «Άρα αφαιρούμε τα 9 εκατ.» τόνισε.   Όσο για τα άλλα δύο, υποστήριξε ότι «τρέχα γύρευε πότε θα ξεκινήσουν, πού θα φτάσουν και πότε θα ολοκληρωθούν και αυτό τεκμηριώνει την άποψη μας ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τεχνικό πρόγραμμα».

Σπυροπούλου
Απαντώντας από την πλευρά της διοίκησης η αρμόδια Αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Σπυροπούλου απέδωσε την έλλειψη εισηγητικού σημειώματος στην αλλαγή των διαδικασιών που οδήγησαν στο να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος. «Όμως τα έργα αυτά έχουν αναφερθεί επανειλημμένα ένα – ένα, όλα αυτά τα οποία είναι σ’ αυτό το πρόγραμμα και δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται η κριτική που έγινε στην πραγματικότητα» παρατήρησε.
Όσο για τα Σεράφειο, το οποίο όπως τόνισε είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο έργο για το Δήμο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει θέμα χρηματοδότησης, αλλά το έργο σταμάτησε επειδή έχουν βρεθεί αρχαία. Διαβεβαίωσε όμως ότι το πρόβλημα «ξεπερνιέται από μέρα σε μέρα», αφού έχουν βρεθεί λύσεις, με την εκπόνηση μιας επιπλέον μελέτης για την προστασία της περιοχής. «Αυτό είναι το πρόβλημα που καθυστέρησε για λίγο» επισήμανε. Έκανε τέλος λόγο για μια σειρά άλλων έργων που προχωράνε και παρατήρησε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι απλώς συμμαζεμένο όσον αφορά τα οικονομικά.

Προηγούμενο άρθροΤο μεγαλύτερο δημόσιο έργο πανελλαδικά δρομολόγησε ο Σγουρός στην Ανατ. Αττική .Απαλλάσσει 40.000 νοικοκυριά από δυσβάστακτο «χαράτσι»
Επόμενο άρθροΚοροιδεύει ο Μαυραγάνης την Κέρκυρα . Παρέμβαση Σαμαρά ζήτησε Τρεπεκλής