Home -top Σήμερα κατατίθεται το ν/σ για τη διαδημοτικότητα στους Δήμους

Σήμερα κατατίθεται το ν/σ για τη διαδημοτικότητα στους Δήμους

ypoyrgeio dioikhtikis metaritmisisΣήμερα  , σύμφωνα με τις εξαγγελίες  της περασμένης βδομάδας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ,   θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για  τη διαδημοτική κινητικότητα των  δημοτικών υπαλλήλων. Η διαδημοτική κινητικότητα αποτελούσε αίτημα της ΚΕΔΕ  .
Αρχικά η διαδημοτική κινητικότητα θα είναι  εθελοντική αλλά αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους εργαζομένους θα γίνει υποχρεωτική .
Σύμφωνα με τον κοινοό σχεδιασμό  υπουργείου και ΚΕΔΕ θα δημιουργηθεί μια πανελλαδική βάση με τις κενές θέσεις  και τις ανάγκες που έχουν οι Δήμοι , για τις οποίες  κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να μεταταχθεί , εάν και εφόσον – από τον έλεγχο που γίνει – πληροί τα κριτήρια .
Στην περίπτωση όμως που δεν  υπάρξει ενδιαφέρον τότε το Υπουργείο Μεταφορών με βάση τις ανάγκες που θα έχουν καταθέσει  οι Δήμοι , θα προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετατάξεις.
Η κυβέρνηση , από την « πιλοτική « εφαρμογή αυτού του μοντέλου κινητικότητας , θα  εξετάσει αν μπορεί να επεκταθεί και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα .

Exit mobile version