Να απεκδυθεί των πολιτικών ευθυνών που βαραίνουν τον ίδιο και τη Δημοτική του Αρχή για την απένταξη οδικού έργου στη περιοχή Σκαραμαγκά , επιχείρησε ο Δήμαρχος Χαιδαρίου , Δημήτρης Μαραβέλιας.
Μετά την αποστομωτική απάντηση όμως του Περιφερειάρχη Αττικής , Γιάννη Σγουρού , στους ισχυρισμούς του , ο κ. Μαραβέλιας οφείλει να απαντήσει : Γιατί από όλους αυτούς τους μήνες , από την ένταξη μέχρι την απένταξη του έργου , δεν «ωρίμασε»- ολοκλήρωσε με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία– το φάκελο της πρότασης , για να δρομολογηθεί η υλοποίησή του;
Ο κ. Σγουρός στην απάντησή του , υπογραμμίζει με σημασία ότι το έργο εντάχθηκε και …απεντάχθηκε , από τα αρμόδια υπουργεία και όχι από την Περιφέρεια Αττικής .
Επίσης θέτει προ των ευθυνών του , το Δήμαρχο Χαιδαρίου , καλώντας τον , να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην κατάθεση όλων των στοιχείων που απαιτούνται για την έγκριση του έργου , ώστε η Περιφέρεια Αττικής , να το εντάξει και χρηματοδοτήσει από ευρωπαικό πρόγραμμα (ΠΕΠ).
Αναφέρει συγκεκριμένα στην απάντησή του , ο κ. Σγουρός :
«Πρώτο: το έργο αυτό εντάχθηκε με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ το οποίο έχει και την ευθύνη για τον έλεγχο της ωριμότητας του έργου όταν το ενέταξε.
Δεύτερο: το έργο απεντάχθηκε όταν το Υπουργείο Ανάπτυξης το συμπεριέλαβε στη λίστα των ανενεργών έργων με εγκύκλιο στις 20/8/2013.
Τρίτο: είναι εντελώς ανακριβές αυτό που ισχυρίζεται ο Δήμος Χαϊδαρίου ότι το έργο έχει ενταχθεί και απενταχθεί πάλι κατά το παρελθόν.
Τέταρτο: είναι αυτονόητη υποχρέωση η απένταξη ανώριμων και ανενεργών έργων προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια πόρων του ΕΣΠΑ για τη χώρα μας, όπως ορίζουν οι Κοινοτικοί Κανονισμοί.
Πέμπτο: ο κ. Δήμαρχος πρέπει να στραφεί προς εκείνους που δεν ωρίμασαν το έργο και το ενέταξαν για δημιουργία εντυπώσεων και με την επιδίωξη μικροκομματικών οφελών. Αυτοί ευθύνονται.
Έκτο: είναι αυτονόητο ότι εφόσον το έργο ωριμάσει από τους αρμόδιους φορείς και πληροί τις προϋποθέσεις η Περιφέρεια Αττικής θα επανεξετάσει την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής».





