Home -center Πρωτοπορεί η Θεσσαλονίκη .Με τρένα η μεταφορά των απορριμμάτων

Πρωτοπορεί η Θεσσαλονίκη .Με τρένα η μεταφορά των απορριμμάτων

MnimonioSynergasiasGaiaOseAE2

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών σε περιοχή πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Σε χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπουτάρης ,αναφερόμενος στη δημιουργία Διαμετακομιστικού Κέντρου Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών σημείωσε ότι αποτελεί την δεύτερη σημαντική συνεργασία μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. η οποία τοποθετεί το τρένο στο επίκεντρο της καθημερινότητας ως ένα φτηνό, γρήγορο και οικολογικό μέσο μετακίνησης και μεταφοράς υλικών.

Η συνέργεια και η συνεργασία των φορέων του δημοσίου αποδεικνύει ότι ο δημόσιος φορέας μπορεί να πραγματοποιήσει σημαντικές δράσεις και πολιτικές υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς και πρόσθεσε:

«H προγραμματική συμφωνία μεταξύ ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει μια ουσιαστική και καθολική ώθηση στα θέματα της ανακύκλωσης.  Αρχής γενομένης από τη σημερινή ημερομηνία ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα κερδίσει το στοίχημα και την  επόμενη πενταετία θα προωθήσει την ανακύκλωση σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την διαχείριση τόσο των αστικών απορριμμάτων όσο των ανακυκλώσιμων υλικών».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., Αθανάσιος Σχίζας,  σημείωσε  ότι ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Θεσσαλονίκης ήδη αρκετοί άλλοι Δήμοι  έδειξαν ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε μία αντίστοιχη λογική διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του σιδηροδρόμου.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος στον χαιρετισμό του ανέφερε «, έγινε δυνατό μέσα από μια προσπάθεια τεχνοκρατών, των διευθυνόντων, των διοικούντων μια εταιρία και μέσα από την πολιτική αντίληψη του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου να γίνει μια παρέμβαση-τομή στην παραγωγική διαδικασία, να ανοίξει ένας άλλος ορίζοντας που φέρνει οικονομίες κλίμακας και ταυτοχρόνως αλλάζει το μοντέλο διαχείρισης στον τομέα των απορριμμάτων».

Exit mobile version