Home Πολιτισμός Πετυχημένη η έκθεση Καρνάβα στο Δήμο Μοσχάτου

Πετυχημένη η έκθεση Καρνάβα στο Δήμο Μοσχάτου

 

          Ολοκληρώθηκε η τιμητική αναδρομική έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής του Κώστα Καρνάβα που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού), από τις 6 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Πολλοί δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα ενός ιδιαίτερα σημαντικού εικαστικού δημιουργού, ενός προικισμένου μα σεμνού καλλιτέχνη που ζει και εργάζεται στο Μοσχάτο. Η δωρεά 12 από τα έργα του στο Δήμο  θα κοσμήσουν δημοτικά κτίρια και πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Με αφορμή την έκθεση στο πολιτιστικό, η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά η οποία και παρευρέθηκε στα εγκαίνια, μίλησε ιδιαίτερα κολακευτικά για το έργο του καλλιτέχνη. Πρόκειται για έναν δημιουργό που παρακολουθεί και μετουσιώνει τους προβληματισμούς της εποχής του, δημιουργώντας έργα με κριτική διάθεση και ποιητική πνοή.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Καρνάβα για τη δωρεά των έργων του στο Δήμο και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης, δήλωσε:

“Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, το να δωρίσει ένας καλλιτέχνης κάποια από τα σημαντικότερα έργα του στο Δήμο, δεν είναι μόνο μία αξιέπαινη ενέργεια, αλλά μία πράξη ουσίας. Ο πολιτισμός  πρέπει να αποτελέσει τον ισχυρό κρίκο στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Αυτοδιοίκηση,  να προσφέρει δημιουργικές διεξόδους μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών δεσμών και να συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή.”

Exit mobile version