Η διαχείριση των υδατικών πόρων, η προστασία και η ποιότητα των υδάτων ήταν το αντικείμενο εκπαιδευτικής παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με αφορμή το παγκόσμιο έτος νερού 2013.
Η παρουσίαση ξεκίνησε με αναφορές στη διαχρονική αξία του νερού, ως πολυτιμότερο φυσικό αγαθό για τον άνθρωπο. Δόθηκαν παραδείγματα για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων και παρουσιάστηκαν τρόποι με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να προστατέψει τα υπάρχοντα αποθέματα νερού στον πλανήτη, τόσο ως προς την ποσότητα, αλλά, κυρίως, ως προς την ποιότητά τους.
Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου του 9ου Γυμνασίου Περιστερίου Αττικής είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος που συμμετέχουν με θέμα: Μόλυνση Λιμανιού Ναυπάκτου, Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, να ενημερωθούν για θέματα ρύπανσης των υδάτων, καθώς και για τις σύγχρονες διεθνείς μεθόδους απορρύπανσης, που εφαρμόζονται για την προστασία και αναβάθμιση των υδατικών συστημάτων.





