sygkentrosi dada-aggelopoulosΣτον πρώην αντιδήμαρχο Πειραιά, επί Αγραπίδη, Παναγιώτη Αγγελόπουλο επέλεξε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής του ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς και έντονες αντιδράσεις από μερίδα στελεχών της παράταξής του…!
Σε μία θυελλώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Δαβουρλής και Γιάννης Βούρτσης εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τον τρόπο επιλογής του κ. Αγγελόπουλου, τον οποίο θεωρούν ως ξένο σώμα στην παράταξη…! Ο κ. Μετικαρίδης μάλιστα ανακοίνωσε επίσημα την αυτόνομη κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές και έθεσε εαυτόν εκτός ΔΑΔΑ αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του κ. Καζάκου ότι «πριμοδότησε» την υποψηφιότητα του κ. Αγγελόπουλου….!
Σε σχετική ανακοίνωση, ωστόσο, που εξέδωσε η ΔΑΔΑ για την εκλογή του κ. Αγγελόπουλου, ισχυρίζεται ότι ακολουθήθηκαν άψογες δημοκρατικές διαδικασίες…!
«Η ΔΑΔΑ συνεπής με τις Αρχές της έδωσε δυο μεγάλα μαθήματα στην πολιτική ζωή του τόπου. Το ένα ήταν η αποχώρηση των ιδρυτών της από το δημοτικό προσκήνιο και η στελέχωση της νέας παραταξιακής ηγεσίας από ΝΕΑ, ΑΦΘΑΡΤΑ και καταξιωμένα επιστημονικά, επαγγελματικά και οικογενειακά πρόσωπα και το άλλο ήταν η ανάδειξη νέας παραταξιακής ηγεσίας, μέσα από άψογες δημοκρατικές διαδικασίες» τονίζει στην ανακοίνωσή της .
Στη συγκεντρωση , ο κ. Καζάκος υπενθύμισε την εντολή που έλαβε η διοίκηση της ΔΑΔΑ στην προηγούμενη Γ.Σ. για διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ανέλυσε την ενταλθείσα διαδικασία που τηρήθηκε επακριβώς και ανέλυσε τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι νέοι υποψήφιοι.
Σύμφωνα με τον ίδιο ,  « τα προσόντα αυτά, τα οποία οδηγούν στην ανανέωση του δημοτικού κατεστημένου είναι: η γνώση διοικήσεως στο Δήμο, η νεότητα, η ακεραιότητα του χαρακτήρα, η συγκρότηση ισχυρής προσωπικότητας- είτε μέσα από την επιστήμη, είτε μέσα από τον επαγγελματικό βίο, είτε μέσα από την κοινωνική δραστηριότητα, – η εμπειρία περί την διοίκηση της Τοπ. Αυτοδιοίκησης,η ικανότητα επικοινωνίας με όλα τα κοινωνικά στρώματα του Δήμου, η απλότητα και η ειλικρινής επιθυμία του ενδιαφερομένου να υπηρετήσει τους πολίτες του Δήμου μας».
Ο κ. Καζάκος ανακοίνωσε ότι η ηγετική ομάδα της ΔΑΔΑ αξιολόγησε λεπτομερώς όλα τα προσόντα των υποψηφίων, οι οποίοι ήσαν συμπολίτες μας πρώτης επιλογής και κατέληξε στον κ.  Αγγελόπουλο , τον οποίον  όπως είπε , «απεδέχθησαν και όλοι οι λοιποί υποψήφιοι».
Μετά την παρουσίαση του κ. Αγγελόπουλου και προ της ψηφοφορίας έγινε ευρεία συζήτηση από τους λοιπούς ενδιαφερομένους, οι οποίοι εξέθεσαν στη Γ.Σ. τις απόψεις τους.
Μετά το πέρας όλων των ομιλητών διεξήχθει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Γ.Σ και ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος εγκρίθηκε ως ο νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου επί 179 παρόντων μελών με ψήφους 170 έναντι εννέα (9). Ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε ότι θα συγκροτήσει νέα δημοτική κίνηση που θα αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από νέα πρόσωπα έως 40 ετών περίπου και από παλαιότερα καταξιωμένα στον Δήμο μας πρόσωπα, που στα νιάτα θα προσθέσουν τη σοφία τους. Η ιστορική ηγεσία της ΔΑΔΑ, που βρισκόταν στο ΠΑΝΕΛ, υποσχέθηκε στον κ. Παν. Αγγελόπουλο, να παράσχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί για το καλό του τόπου».

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος Ηλιούπολης
Επόμενο άρθρο2 εκατ. ευρώ σε Δήμους για προγράμματα κατά ναρκωτικών