Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η  πρώτη διάλεξη με θέμα: «Η Έξοδος» – με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πετράκη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών –  που  πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του καινοτόμου θεσμού «Πανεπιστήμιο Πολιτών» που δημιούργησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την ανάδειξη του θεσμού του Πανεπιστημίου των Πολιτών, όπου  οι πολίτες ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως είναι  η οικονομική κρίση, η δυνατότητα  εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, η παγκοσμιοποίηση, ο πολιτισμός, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτισμός, σύγχρονα ιατρικά δεδομένα κλπ.

Το πρόγραμμα του «Πανεπιστημίου Πολιτών» που θα διαρκέσει 6 μήνες, μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, αφού η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού, βάσει των οποίων αναπτύσσεται το πρόγραμμα, είναι: Οικονομία  -Κοινωνικά Ζητήματα-Τέχνη-Ιατρικά Θέματα καιΠολιτική

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Περιφέρεια Αττικής: 213 2063 806 & 213 2063 667- E-mail: ddsxna@patt.gov.gr. Πανεπιστήμιο Αθηνών: 210 3689 771

Προηγούμενο άρθρο«Βραδιά Πολιτισμού & Ελληνικής Παράδοσης» στο Χαιδάρι
Επόμενο άρθροΑναμενόμενη η παραίτηση Νεφελούδη