ΚΥΚΛΟΦ.ΑΓΩΓΗ2

Με παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο 7ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής στα Πευκάκια, δόθηκε η εκκίνηση της υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλοφοριακής Αγωγής Μαθητών», το οποίο εκπονήθηκε και υλοποιείται από το Δήμο Αγίας Παρασκευής ,σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία της.

Σκοπός του προγράμματος , είναι η ενημέρωση των μαθητών για τους κανόνες οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε να αποκτήσουν σωστές  κυκλοφοριακές συνήθειες που θα τους προστατέψουν από ατυχήματα και θα θέσουν τις βάσεις για τη διαμόρφωση της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς τους ως ενήλικες.

Παράλληλα, μέσω των παρουσιάσεων, στόχος του προγράμματος είναι να αντιληφθούν οι μαθητές ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια των πεζών και την ανεμπόδιστη προσβασιμότητα οδών και πεζοδρομίων, αποτρέποντας την  «κατάληψή» τους από παράνομα σταθμευμένα οχήματα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία και το περιεχόμενο των παρουσιάσεων σχεδιάστηκε με γνώμονα την ηλικία, την αντιληπτική ικανότητα και το γνωστικό επίπεδο των μαθητών.

Έτσι, επιλέχθηκε να παρουσιαστούν βασικές και απλές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της καθημερινής τους κίνησης, με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε να μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτές ,να απομνημονευτούν και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των μικρών μαθητών.

Με προβολή διαφανειών,video, διαδραστικά παιχνίδια και ερωταπαντήσεις, οι μικροί μαθητές απέκτησαν  θεωρητικές γνώσεις σε θέματα κυκλοφορίας οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων)και στους κανόνες οδικής ασφάλειας που οφείλουν να τηρούν ευλαβικά. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια και σε όλα τα στάδια της παρουσίασης.

Προηγούμενο άρθροΟμάδα διακοπής καπνίσματος και ορθοπαιδικός στα Δημοτικά Ιατρεία της Αγ. Παρασκευής
Επόμενο άρθροΠόλη χωρίς… Φως. Διαλύεται η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κηφισιάς…