Οριστική λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα της περιοχής της Άνοιξης στον καλλικρατικό πλέον Δήμο Διονύσου δίνει η Περιφέρεια Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του ενέκρινε ομόφωνα την προώθηση ένταξης  του έργου «Κατασκευή αγωγών απορροής ομβρίων υδάτων οδού Μεγ. Αλεξάνδρου Δήμου Διονύσου» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Αττικής 2007 – 2013.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για το ΕΣΠΑ , αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθανασιάδη,  το έργο προορίζεται να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα των πλημμυρών που παρουσιάζονται στην Άνοιξη σε περιόδους βροχόπτωσης.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, που παρέστη στη συνεδρίαση,  χαιρέτισε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχιστεί η ουσιαστική συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Αττικής.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Ξεπερνώντας γραφειοκρατικές εμπλοκές και δυστοκίες και έχοντας πάντα ως βασική προϋπόθεση την κατάθεση ώριμων μελετών από τους Δήμους, αποδεικνύουμε σε καθημερινή βάση την πρόθεσή μας να υλοποιηθούν σημαντικά  έργα υποδομών, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών».