Την ελεύθερη πρόσβαση για όλους, στον Κήπο Διομήδους, στο Χαϊδάρι, διεκδίκησε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας Κρίτων Αρσένης.
Όπως ανέφερε ο κ. Αρσένης, μιλώντας στη Βουλή , ο Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδη, που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Αιγάλεω, σε έκταση 1.860 στρ., αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οργανωμένους χώρους πρασίνου στην πολύπαθη Δυτική Αθήνα.
Η επιβολή εισιτηρίου τις Κυριακές, οπότε επισκέπτονται τον Κήπο 1.000 περίπου άτομα, αποτελεί πλήγμα, τόνισε, Γι αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, επισήμανε , προχώρησε σε ψήφισμα, με το οποίο «εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε ενέργειες επιβολή αντιτίμου εισόδου».
Απαντώντας , ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης επιχειρηματολόγησε υπέρ του εισιτηρίου σημειώνοντας ότι ανέρχεται σε ένα ευρώ και ζητείται μόνον την Κυριακή, από πολίτες ηλικίας 15 – 65 ετών, ενώ είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε απόρους, στρατευμένους και φοιτητές.
Επίσης, ανάφερε ότι η επιβολή του είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των τόκων του κληροδοτήματος, με τους οποίους συντηρείται ο Κήπος, που έχουν πέσει από 450.000 περίπου ευρώ το 2015 σε 166.000 ευρώ το 2018. Αντιπρότεινε, ο δήμος Χαϊδαρίου να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του Κήπου και να παρέχει κάποιες υπηρεσίες καθαριότητας, έτσι ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα κατάργησης του εισιτηρίου.
«Υπάρχουν οικογένειες στην περιοχή που δεν έχουν ούτε 2-3 ευρώ για βασικές τους ανάγκες και η κυριακάτικη επίσκεψη στον Κήπο είναι γι αυτές μια σημαντική ανάσα. Δεν μπορεί να μπαίνει σε έναν τέτοιο χώρο εισιτήριο» τόνισε ο κ. Αρσένης.