xios - terens

Στην τελευταία φάση της προετοιμασίας τους είναι οι φάκελοι των κατασκευαστικών σκανδάλων στη Χίο που ετοιμάζουν Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, προκειμένου να κατατεθούν στην Εισαγγελία το συντομότερο δυνατόν, αναφέρει σ΄ανακοίνωσή του , ο βουελυτής Επικρατείας του κόμματος , Τέρενς Κουικ.

Οι φάκελοι αυτοί ήταν , αναφέρει « και η αιτία της νέας επίσκεψης στη Χίο, την οποία έχει υπό τη βουλευτική του ευθύνη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο  ίδιος « ξεκίνησε την πρωτοβουλία για να τελειώνει ο βίος και η πολιτεία εκείνων που είχαν και έχουν κάνει το νησί τσιφλίκι τους».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ ,ι οι φάκελοι αφορούν το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», τη νέα πτέρυγα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και τη Μαρίνα Χίου που παραμένει παρατημένη και ημιτελής τα τελευταία 15 χρόνια!

Για τη λήψη περισσότερων πληροφοριών που θα συμπληρώσουν το υλικό των φακέλων ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη, όσο και με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κυριάκο Μπουμπάρη.

Εκτός από το θέμα που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν βάλει υπό διερεύνηση, δηλαδή των κατασκευαστικών σκανδάλων, καταγράφηκαν και τα εξής προβλήματα:

1.Η αναγκαιότητα να περάσει άμεσα σε δεύτερη φάση, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, η ρύθμιση των οφειλών των Περιφερειών και των Δήμων.

2.Η επίλυση του ζητήματος εξεύρεσης αγροτικών ιατρών ώστε να μην μένουν χωρίς πρωτογενή περίθαλψη νησιά όπως τα Ψαρά και οι Οινούσσες.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Χίου Λεωνίδα Καλαγκιά ο οποίος διεκδικεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ που χρωστά το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Περιφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών.

 

 

Επίσης  με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χίου Δημήτρη Γεωργούλη και Ελένη Κιτρίνου,  επισκέφθηκε το Πυργί όπου είχε συνάντηση με τους Προέδρους των πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγικών περιοχών, από τα κυριότερα σημεία του νησιού που αφάνισε η φωτιά του περσινού καλοκαιριού.

«Οι άνθρωποι βιώνουν στο πετσί τους το απίστευτο  έγκλημα του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος παρέλειψε ή δεν θέλησε ή δεν έκρινε σκόπιμο να στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το φάκελο των πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών, προκειμένου να διεκδικηθούν αποζημιώσεις και ενισχύσεις.Το χειρότερο είναι ότι και οι αποζημιώσεις για τη φυτική τους περιουσία, δεν θα τους δοθούν, με βάση την ολιγωρία της μνημονιακής κυβέρνησης αν δεν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια!!!» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ.

Οι Πρόεδροι των μαστιχοπαραγωγών περιοχών έθεσαν επίσης το ζήτημα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που διέπει τα Δασαρχεία, με δεδομένο ότι τους είναι αδύνατον να εκμεταλλευτούν τα καλλιεργήσιμα χωράφια τους επειδή έχουν μέσα π.χ. σχοίνα.

 

Προηγούμενο άρθροΗ αλλαγή στάση του Υπ. Πολιτισμού ξεμπλοκάρει τα έργα στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑπορρίφθηκαν οι προσφυγές Δήμων για τα εργοστάσια απορριμμάτων στην Αττική . Στη Β΄φάση ο διαγωνισμός