Home Δραστηριότητες Παρατάξεων Κανένα σπίτι χωρίς νερό

Κανένα σπίτι χωρίς νερό

magiakis1-200x300

Αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» αποτελούμενη από τον επικεφαλής Λευτέρη Μαγιάκη και τον Βασίλη Χατζηαθανασιάδη παραβρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ανοιχτές συνελεύσεις κατοίκων, επιτροπές αγώνα, συλλογικότητες για το νερό και εργαζόμενοι στην Ε.ΥΔ.Α.Π.

Σε  ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι « η  κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. καθημερινά επιβάλλει μέτρα που οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στην πείνα και την εξαθλίωση.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση συμβάλλει και η Ε.ΥΔ.Α.Π. με την πολιτική που εφαρμόζει στα λαϊκά νοικοκυριά.

Πρόσφατο δείγμα η κατάσχεση – πλειστηριασμός σπιτιού από την Ε.ΥΔ.Α.Π. στο Πέραμα σε άτομο με αναπηρική σύνταξη για οφειλή 733€, την οποία όμως απέτρεψε η αυτοοργανωμένη κινητοποίηση της κοινωνίας.

Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. ήταν:

Καμία διακοπή νερού

Καμία αφαίρεση μετρητή

Διακανονισμοί από μηδενική βάση και χωρίς προσαυξήσεις

Άμεση δωρεάν επανασύνδεση των ήδη αφαιρουμένων παροχών

Τα πρώτα 20 κυβικά μέτρα ατελώς και η υπόλοιπη κατανάλωση με κοινωνικό τιμολόγιο

Διευρυμένο κοινωνικό τιμολόγιο για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις αδύναμες ομάδες (άνεργοι φοιτητές) με όριο εισοδήματος 12.000€ προσαυξανόμενο για κάθε προστατευόμενο μέλος

Μείωση του μερίσματος κερδών στους μετόχους για την εξοικονόμηση του ποσού που θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τιμολογίου

Το νερό να παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ε.ΥΔ.Α.Π.»

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη του Αμαρουσίου, η  διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεσμεύτηκε να μην γίνουν διακοπές νερού  τον Σεπτέμβριο και παράπεμψε τους ενδιαφερόμενους στα περιφερειακά γραφεία της Ε.ΥΔ.Α.Π.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακοπής νερού λόγω αδυναμίας πληρωμής συλλογικά και οργανωμένα να διεκδικήσουμε τους παραπάνω στόχους με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στο περιφερειακό γραφείο Αμαρουσίου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Και τονίζει ότι « αυτή η κατάσταση δεν διορθώνεται.Ανατρέπεται.Με άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική.

Χωρίς μνημόνια και τρόικες, που εξαθλιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο το λαό  και παραδίδουν τη χώρα στην εκμετάλλευση των τοκογλύφων».

Exit mobile version