ΠΕΔΑ-ΦΩΤΙΟΥDSC06156

 

Την στιγμή κατά την οποία η κυβέρνηση καθυστερεί επί μήνες επιχορηγήσεις προς την Αυτοδιοίκηση , την στιγμή που την έχει αποψιλώσει παντελώς από προσωπικό , την στιγμή που ζητεί από την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει δικές της οικονομικές υποχρεώσεις σ΄ άλλους τομείς , όπως στην κάλυψη των δαπανών για την υγεία ή να της φορτώσει τη διαχείριση των καταυλισμών των μεταναστών- προσφύγων , η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σαν να μη συμβαίνει κανένα από τα παραπάνω εξαγγέλλει την ίδρυση …250  Κέντρων Νεότητας σε ημερίδα – συζήτηση που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ.Α.

Στην ημερίδα – συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διευθυντές – Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ της Αττικής.

Ειδική ενημέρωση έκανε και η Εύη Κάιλα από το Γραφείο Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αιρετών και των στελεχών των Ο.Τ.Α.

Στην τοποθέτηση της η κα. Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ και με την συμβολή και τις συμβουλές πολλών Δημάρχων, κυρίως της Αττικής, που μας έχουν προτείνει το τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά συνομιλούμε και με την Π.Ε.Δ.Α.», ενώ ήταν επικριτική σε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου παρουσιάζοντας έντονη ανισοκατανομή προνοιακών δράσεων. «Μπορεί ένας Δήμος της Μακεδονίας με 17.000 κατοίκους να έχει 5 Κ.Η.Φ.Η.; Άρα κάτι δεν έγινε καλά και εμείς είπαμε να μην το ξανακάνουμε. Και τώρα σχεδιάζουμε τα Κέντρα Κοινότητας για όλη την Ελλάδα, προτείναμε 250 Κέντρα, όσοι δηλαδή είναι οι Δήμοι με πληθυσμό πάνω από 10.000».

Από την πλευρά της, μεταξύ άλλων η κα. Κάιλα τόνισε πως τα Κέντρα Κοινότητας «είναι one stop shop, είναι δομές συμπληρωματικές και επικουρικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ α’ βαθμού, Δομές υποδοχής, καταγραφής και διασύνδεσης  πολιτών, Δομές συντονισμού δράσεων κοινωνικής ένταξης και Δομές παρακολούθησης της πορείας των ωφελούμενων» σημειώνοντας με έμφαση πως «τα Κέντρα Κοινότητας δεν αντικαθιστούν τις  Κοινωνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν είναι δομές επίλυσης του συνόλου των προβλημάτων με ίδια  μέσα, δεν είναι δομές ελέγχου υπηρεσιών ΟΤΑ και φορέων και υπηρεσιών».

Προηγούμενο άρθροΜπήκαν τα θεμέλια για διαπεριφερειακές συνεργασίες στον Τουρισμό από   τις Περιφέρειες
Επόμενο άρθροΔεκάδες μέλη των ΚΑΠΗ  του Παγγαίου εξετάζονται για την καρδιά