«Φωτογραφική» υπέρ Μπουτάρη, χαρακτηρίζει η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Ελεάννα Ιωαννίδου , την τροπολογία που ψήφισε η Βουλή και με την οποία καταργήθηκε διάταξη του Καλλικράτη «που δεν θα επέτρεπε στο νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές».
Σε δήλωσή της , η υποψήφια δήμαρχος με τις Γειτονιές σε δράση (Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός), υπογραμμίζει ότι «οι φωτογραφικές διατάξεις είναι πρώτιστα, πρόβλημα πολιτικής ηθικής, πέραν του ζητήματος συνταγματικότητας που προκαλούν . Είναι ένδειξη της χρεοκοπημένης πολιτικής αντίληψης ότι δεν χρειάζεται να διαβάζουμε τους νόμους, γιατί, αν δεν μας ταιριάζουν, τους αλλάζουν οι φίλοι μας».
Επίσης αναφέρει , «θ εωρούμε φυσικά, ότι η αθέμιτη προβολή, της οποίας απολαμβάνει ο κος Μπουτάρης, δεν έχει προέλθει από την ιδιότητα του ως πρόεδρος του Φεστιβάλ. Εύλογα όμως, αναρωτιόμαστε τι άλλο δεν διάβασαν, μέχρι πού έχουν φτάσει οι παραλείψεις του Δημάρχου και μέχρι πού μπορεί να φτάσει η κάλυψη από τους πολιτικούς του πάτρωνες;» .
Και υπογραμμίζει μ΄έμφαση , «αν είχαμε μια αμφιβολία για το ποιος είναι ο πραγματικός εκλεκτός υποψήφιος του πρωθυπουργού, τώρα θεωρούμε βέβαιο πως ο κύριος Καλαφάτης δεν είναι παρά ένας κομπάρσος στον ενιαίο κυβερνητικό θίασο που περιμένει να τελειώσει η παράσταση, για να επιστρέψει στην βουλευτική έδρα του».
Και καταλήγει αναφέροντας , «οι Γειτονιές σε δράση καταθέτουμε προτάσεις για διαφάνεια και ουσιαστική δημοκρατία, για να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές της πολιτικής χρεωκοπίας στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.»





