Τις καταστροφικές συνέπειες στην Αυτοδιοίκηση που θα έχει η εφαρμογή της απλής αναλογικής και του νόμου « Κλεισθένη» κατήγγειλε με σφοδρότητα μιλώντας στο στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),  ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Ο «Κλεισθένης» είναι ο Δούρειος Ίππος με τον οποίο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διεισδύσουν λαθραία στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε .

Και κατήγγειλε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί « ως όχημα ένα περιστασιακό νομοθέτημα για να αντισταθμίσουν την αποτυχία τους, το 2014, στις τοπικές κοινωνίες».

«Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας και βλέποντας τη νέα εκλογική αποτυχία επί θύραις, ανακάλυψαν την απλή αναλογική» πρόσθεσε και υπογράμμισε μ΄έμφαση  καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους:

« Ούτε απόφαση δεν θα μπορεί λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός εάν προηγουμένως έχει ενδώσει στον εκβιασμό του κάθε τυχάρπαστου που θα έχει πιάσει στασίδι εκεί, χάρη στον εκλογικό νόμο».

Ακόμη σημείωσε ότι  ενώ «σήμερα, λόγω της γραφειοκρατίας, των πολλαπλών ελέγχων και των καθυστερήσεων της κεντρικής διοίκησης, παίρνουμε μεν αποφάσεις στα Δημοτικά μας Συμβούλια, αδυνατούμε όμως να τις εφαρμόσουμε» την επομένη των εκλογών του Μαίου  λόγω του κατακερματισμού των δυνάμεων που θα υπάρχει εξαιτίας της απλής αναλογικής  στα Δημοτικά Συμβούλια,» ούτε καν απόφαση δεν θα μπορεί να ληφθεί» τόνισε .

Ο  δήμαρχος Αθηναίων διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι «το σχέδιο αυτό δεν θα περάσει! Το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης, ανεξάρτητα από την πολιτική της ταυτότητα, πρέπει να είναι η ανατροπή των καταστροφικών συνεπειών αυτού του περιστασιακού νόμου» , είπε.

Ακόμη ο δήμαρχος  Αθηναίων αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο των δήμων εν μέσω της σοβούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης λέγοντας:

«Το κεντρικό κράτος έκανε ό τι μπορούσε προκειμένου να ανακόψει τη δημιουργική ορμή των δήμων, πολλοί από τους οποίους έδειχναν ότι μέσα στην κρίση ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό, σύγχρονο μοντέλο δημόσιας διοίκησης. Ποια ήταν η αντίδραση του κεντρικού κράτους σε όλα αυτά; Αντί να εκτιμήσει την προσπάθεια των δημοτικών αρχών και να την ενισχύσει, δυσχέρανε το έργο μας ακόμη περισσότερο. Καθιέρωσε επιπλέον ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιβάρυνε τις διαδικασίες, πολλαπλασίασε τη γραφειοκρατία, καθυστέρησε τα δημοτικά έργα με τον περίφημο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις, ο οποίος, όχι μόνο δεν περιείχε μεταβατικές διατάξεις για τα έργα που είχαν αρχίσει, αλλά στη συνέχεια τροποποιήθηκε 36 φορές» επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης.

 

 

Προηγούμενο άρθροΦ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση φοβάται  την Αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική αποκέντρωση
Επόμενο άρθρο«Είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε υπουργός, το ίδιο και το αυτό ήταν».Σφοδρή επίθεση Αγοραστού σε Σκουρλέτη