D.S. Peiraia 2011

Πανελλαδικά , δεν υπάρχει άλλος Δήμαρχος , όπως ο Βασίλης Μιχαλολιάκος του Πειραιά , που  να στηίζει με  τέτοια θέρμη τις επιλογές και αποφάσεις του πρωθυπουργού , Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών του.

Ο Δήμαρχος του Πειραιά , όπως έπραξε και στην περίπτωση της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων , αρνήθηκε( και η παράταξή του)  την έκδοση από το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσματος διαμαρτυρίας , για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αρνήθηκε ακόμη και να τεθεί σε ψηφοφρία η πρόταση για …συζήτηση έκδοσης ψηφίσματος .

 

               Μίχας

Ανοίγοντας το θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Μίχας επισήμανε ότι το ζήτημα πρέπει να αφορά και το Δήμο Πειραιά, αφού μια ανάλογη διαδικασία μπορεί μελλοντικά να ακολουθηθεί και για το  δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1».

«Η ΕΡΤ είχε προβλήματα. Χρειαζόταν αναδιοργάνωση. Αλλά όταν πονάει το κεφάλι, δεν κόβεις το κεφάλι. Όταν έχεις πρόβλημα, δεν καταστρέφεις κάτι. Μέσα σε μία νύχτα 2.900 περίπου άτομα βρέθηκαν στο δρόμο» ανέφερε. Υποστήριξε ακόμα ότι «ο Υπουργός που ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει προσλάβει με δική του ευθύνη ανθρώπους οι οποίοι είναι γνωστοί» και πρόσθεσε ότι αν κάποιος θέλει να «σπάσει αυγά» δεν θα πρέπει να τα σπάσει πάνω στα κεφάλια των εργαζόμενων, αλλά στα κεφάλια των Υπουργών.

«Αυτά δεν γίνονται σε μια δημοκρατική χώρα. Δεν είναι καλό» συνέχισε και έκανε λόγο για εκμετάλλευση από κάποια πολιτικά κόμματα των συγκεντρώσεων, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν ωφελεί κανέναν. Εξέφρασε τέλος το φόβο, ότι αν η λογική αυτή του Πρωθυπουργού γίνει αποδεκτή, θα κλείσουν όλες οι δημοτικές ραδιοφωνίες και οι οργανισμοί των Δήμων. «Η δική μας άποψη είναι ότι είναι μια απαράδεκτη απόφαση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο να το συζητήσει το θέμα, αλλά και να καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση» κατέληξε.

 

Θεοδώρου

Σε έντονο κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση του στελέχους της πλειοψηφίας Αντώνη Θεοδώρου, ο οποίος αναρωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται τώρα τόση πρεμούρα για την ΕΡΤ, όταν πριν τρία χρόνια καταστράφηκε, όπως είπε, ο ελληνικός σιδηρόδρομος και αφησαν 4.500 εφέδρους στο δρόμο, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο, χωρίς κανείς σχεδόν να ασχοληθεί.

«Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα για τους ανθρώπους της ΕΡΤ και όχι για εμάς» αναρωτήθηκε, προκαλώντας ένταση στην αίθουσα.

 

                 Παντελάκη

Την πλήρη αντίθεση και καταγγελία της απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, κατέθεσε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη και αναφέρθηκε στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοφανή εξέλιξη στη χώρα μας .

Αυτό, λοιπόν μπορεί να σημαίνει, όπως υποστήριξε, ότι μπορεί να καταργηθεί κάποια διεύθυνση ή νομικό πρόσωπο του Δήμου, και το Δημοτικό Συμβούλιο να το πληροφορηθεί από την τηλεόραση. «Βεβαίως διαφωνούμε πλήρως και για τον τρόπο τον απαράδεκτο, αλλά και για την ουσία που έχει αυτό» τόνισε και ζήτησε να αρθεί άμεσα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

 

                          Σταθάκη

Συνταγματική εκτροπή χαρακτήρισε τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ η Δημοτική Σύμβουλος της «Συμμαχίας στον Πειραιά» Μαρία Σταθάκη.

«Η δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο βέβαια, σ’ όλες τις χώρες προστατεύονται ως δημόσια αγαθά, ανεξάρτητα αν έχουν υψηλή ή όχι ακροαματικότητα» είπε και έκανε λόγο για πρακτικές που εφαρμόζουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

«Παραπέμπει στις πιο μαύρες ημέρες που η χώρα μας έχει ζήσει και που εκεί – αν θέλετε- δεν είχαν σιγήσει τα μέσα ενημέρωσης» ανέφερε.

Χαρακτήρισε παράλληλα την ΕΡΤ «τσιφλίκι των κυβερνόντων» και τόνισε ότι παρόλα αυτά σήμερα την υπερασπίζονται αυτοί που ποτέ δεν τη χειραγώγησαν, γιατί όπως υπογράμμισε, «δεν νοείται δημοκρατία στην ενημέρωση χωρίς δημόσια μέσα». Προέβλεψε επίσης ότι η ΕΡΤ δεν πρόκειται να εξυγιανθεί ποτέ αν εξακολουθήσουν να υπάρχουν παρεμβολές των διαφόρων κυβερνήσεων και πρότεινε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πράξη αντισυνταγματική, να ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

 

                   Διαβολάκης

Για μήνυμα της κυβέρνησης ότι μπορεί να επιβάλει μια σκληρή πολιτική, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στο Λιμάνι» Θανάσης Διαβολάκης. «Αλλά η αντίδραση του λαού δείχνει ότι το ποτήρι ξεχειλίζει, αν δεν έχει ξεχειλίσει πια» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν θα επιτρέψει η χώρα να κυβερνιέται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να ανατρέψουν και την κυβέρνηση που επιβάλει αυτά τα μέτρα και κάθε κυβέρνηση που επιχειρεί να επιβάλει αυτές τις μνημονιακές πολιτικές. Υποστήριξε τέλος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια, να απαιτήσει την ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και τη διασφάλιση των εργαζομένων.

 

       Βουράκης

Την άποψη ότι η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή, διατύπωσε και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωσήφ Βουράκης, εκφράζοντας τους φόβους του και για το Κανάλι 1.

«Νομίζω πλέον ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και πρέπει όλοι να σκεφτούμε, είτε αυτό λέγεται Νέα Δημοκρατία, είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ, είτε λέγεται ΔΗΜΑΡ, είτε λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, είτε λέγεται ΚΚΕ, όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας σ’ όλα και όχι μόνο στην ΕΡΤ» ανέφερε.

 

   Μιχαλολιάκος

Απαντώντας στα παραπάνω ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξεύσει τους τελευταίους μήνες τα πιο δηλητηριώδη σχόλια εναντίον της κρατικής τηλεόρασης.

«Λίγο τη φλόγα των λόγων μας, αν προσέχαμε, θα ήμασταν και πειστικότεροι» είπε και κατέθεσε τη συμπάθεια του σε κάθε εργαζόμενο, με όποιον τρόπο και αν είχε προσληφθεί, εφόσον χάνει τη δουλειά του, και προπαντός για το 1,5 εκατ. των ανέργων που ήδη έχουν χάσει τη δουλειά τους.

«Καταθέτω λοιπόν τη συμπάθεια μου, όχι σε εκείνους που αποτελούν τη διαχρονική παρουσία τους στην κρατική τηλεόραση, η οποία από τετραετία σε τετραετία ανανεώνεται και υποδηλώνει τον κομματισμό, τον σκληρό κομματισμό. Και τα πολλά λογιστήρια και τις όποιες εστίες διαφθοράς. Αυτά θα τα βρει ο εισαγγελέας. Διότι ο ελληνικός λαός της ανεργίας και της φτώχειας δικαιούται άπλετο φως» ανέφερε.

Όσον αφορά τους χαμηλόμισθους, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η ίδια η κυβέρνηση στη νέα κρατική τηλεόραση που θα ιδρύσει θα προβλέπει τη σοβαρή και ουσιαστική μοριοδότηση, ώστε με κριτήρια ΑΣΕΠ, να έχουν δουλειά αξιοπρέπειας. Δήλωσε τέλος ότι δεν θέλει να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε Βουλή, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί από την ηγεσία του τόπου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαθάρισαν το δάσος δίπλα στο Νοσοκομείο Τσαγκάρη , στην Πεντέλη
Επόμενο άρθροΕγκαινιάστηκε η πλ. Εθνικής Αντίστασης στη Βάρη