dimarxeio xalandriou - kourasis - andrianakis

Ακόμα μια απώλεια μετρά η παράταξη της δημοτικής αρχής του Δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση.

Ο κ.Κουράσης , πριν από λίγες ημέρες, είδε το δημοτικό σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχο Μύρωνα Ανδριανάκη να δηλώνει την παραίτησή του από την ομάδα της διοίκησης.

Στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του ο κ. Ανδριανάκης ασκεί σφοδρότατη κριτική στην πολιτική της δημοτικής αρχής, στην οποία καταλογίζει ασυνέπεια λόγων και πράξεων, αβουλία και αδράνεια.

«Σας δηλώνω ότι παραιτούμαι του συνδυασμού της Διοίκησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, επειδή η μέχρι σήμερα πορεία του συνδυασμού του Δημάρχου Γεωργίου Κουράση ως και τα αποτελέσματα της Διοίκησης μέχρι σήμερα, δεν ήταν αυτά που προεκλογικά διακηρύξαμε και κυρίως δεν ήταν αυτά που έχει ανάγκη η πόλη, οι δημότες και οι Υπηρεσίες του Δήμου, παρά τις συνεχείς, έντονες παρεμβάσεις – προτάσεις μου ως και τις καταγεγραμμένες θέσεις και απόψεις μου, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον συνδυασμό, αλλά και στην Εκτελεστική Επιτροπή» , ανέφερε  στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

 

                                «Δεν έγινε τίποτε»

Ο κ. Ανδριανάκης καταλογίζει στον κ. Κουράση ότι , « κατ’ ουσίαν, όλη σχεδόν τη Δημοτική Περίοδο, δε λύθηκε, αλλά ούτε καν τέθηκε προς συζήτηση κανένα από τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης, αν κάπου αναδεικνυόταν κάτι, παλινωδίες, ατολμία, έλλειψη σοβαρής διαβούλευσης και αναποτελεσματικότητα ήταν το κύριο γνώρισμα των ενεργειών της Διοίκησης σε όλους τους τομείς, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην προσχολική αγωγή, στο περιβάλλον, στις μεγάλες πολεοδομικές εκκρεμότητες, στις υποδομές του Δήμου (κτιριοδομικές – μηχανολογικές – υλικοτεχνικές), στην καθημερινότητα του πολίτη, στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών του Δήμου ως και στην αξιοποίηση του προσωπικού του κλπ.

Πουθενά και σε κανένα από τους προαναφερόμενους τομείς δεν έγινε ένας σοβαρός ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος με θέσεις και απόψεις, πουθενά δεν αποτυπώθηκαν αποτελέσματα και θέσεις συλλογικής πολιτικής διαβούλευσης».

Σύμφωνα με τον ανεξαρτητοποιηθέντα , «εάν αποφασίστηκε κάτι, αυτό δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης Αυτοδιοικητικών Οργάνων, ήταν απλή συναίνεση, και η σύγκληση κάθε φορά του οργάνου είχε σκοπό την με κάθε τρόπο εξασφάλισή της. Πάντοτε δε, είχαν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια για λήψη απόφασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος διαβούλευσης και υλοποίησης τυχόν προτάσεων. Όλα στο παρά πέντε.

Αυτή η πολιτική ακολουθήθηκε και αυτή ήταν η μέριμνα και η προσπάθεια του Δημάρχου…. Ό, τι γίνεται δε χρειάζεται ούτε διάλογο ούτε προβληματισμό ούτε άλλη άποψη, χρειάζεται μόνο ενημέρωση λίγο πριν την απόφαση, «συναίνεση» και «στράτευση» πίσω από ό, τι προτείνεται, χωρίς ερωτηματικά και χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, ώστε να μη γνωρίζει κανείς ούτε το βάθος ούτε την ουσία ούτε τη σκοπιμότητα των θεμάτων και των υποθέσεων».

 

Επικίνδυνοι χειρισμοί

Στην επιστολή του , ο κ. Ανδριανάκης , απέφυγε να αναφερθεί , « σε επιμέρους ανεξάρτητα και σοβαρά θέματα (είναι καταγεγραμμένες οι θέσεις μου επί σειρά ετών) που η έκβασή τους καθρεπτίζει με καθαρότητα τα αποτελέσματα λανθασμένων και επικίνδυνων χειρισμών, όπως: «ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ», «ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ – ΠΕΥΚΑΚΙΑ ΡΟΥΠΑΚΙΑ», «ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ», «ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΜΑ», «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Π.Γ.Σ.», «ΝΕΟΣ Ο.Ε.Υ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αναφέρει « αλλά και για άλλους που αφορούν τη γενική αντίληψη ως και τον τρόπο που ασκήθηκε η Διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια, με οδήγησαν στην απόφασή μου να παραιτηθώ του συνδυασμού».

Οφείλω να σας καταθέσω ότι ήμουν σε δίλλημα εάν έπρεπε να παραδώσω τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και να απομακρυνθώ από τα κοινά ή να ανεξαρτητοποιηθώ. Από τη μία το θυμικό μου έλεγε να παραδώσω τη θέση και να απομακρυνθώ και από την άλλη η λογική μου έλεγε ότι οι Δημότες εμένα εμπιστεύτηκαν και ανέθεσαν την εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ και όχι σε άλλο πρόσωπο.

Τελικώς πρυτάνευσε η λογική και αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ, προκειμένου με όλες μου τις δυνάμεις και χωρίς περιορισμούς ή δεσμεύσεις να εκφράζω, να καταθέτω, να διατυπώνω τις θέσεις και τις προτάσεις μου και να αγωνίζομαι με παρρησία και σοβαρότητα για όλα τα προβλήματα και τα θέματα της πόλης και του Δήμου, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων τους ως και την περαιτέρω πρόοδο, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξή τους, σε όλους τους τομείς.

Ευχαριστώ, όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, για την επί σειρά ετών καλή συνεργασία μας ως και όλους τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη συνεργασία και την κατανόηση σε όλα τα θέματα, που είχα συμμετοχή και τον κύριο Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».

Προηγούμενο άρθροΑπό τα μεγαλύτερα παγκοσμίως το Μνημείο για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός πρωτοχρονιάτικων σιφναίικων καλάντων