Αρχική Πολιτισμός «Βραδιά Πολιτισμού & Ελληνικής Παράδοσης» στο Χαιδάρι

«Βραδιά Πολιτισμού & Ελληνικής Παράδοσης» στο Χαιδάρι

 

 

Σε αυτή τη συγκυρία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της αβεβαιότητας και ανασφάλειας,  το αντίδοτο  είναι η επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό.

Μέσα σε αυτή την κοινωνία που δοκιμάζεται, η παράδοση του τόπου μας και  η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελούν δυναμικά στοιχεία του ελληνικού λαού που  δίνουν ελπίδα και προοπτική για το αύριο.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, «Βραδιά Πολιτισμού Ελληνικής Παράδοσης» με θέατρο , μουσική, τραγούδι, χορό.

Στην εκδήλωση ,την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου ,συμμετείχαν τα παρακάτω πολιτιστικά σωματεία της Δυτικής Αθήνας με τα χορευτικά τους συγκροτήματα:

Σύλλογος Ποντίων «Ποντιακή Λύρα» – Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής «Ο Μέγας Αλέξανδρος»- Σύλλογος Πυργουσών Αττικής- Ένωση Κρητών Χαϊδαρίου-Σύνδεσμος Νεοφωκαέων Προσφύγων- Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής- Εκπολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος «Θεσσαλική Γη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Αθήνας Κώστας Παπαντωνίου τόνισε στο χαιρετισμό του την αναγκαιότητα δράσης  που  θα αναδεικνύουν τις αξίες, τον πολιτισμό, την λαική μας παράδοση και ιστορική μνήμη, απαραίτητα στοιχεία  αφύπνισης για να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες ως χώρα. Επισήμανε τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού , τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και τη συνεργασία ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας  αναφέρθηκε στη παρουσία των εθνοτοπικών συλλόγων και πόσο σημαντικό ρόλο επιτελούν, ιδιαίτερα σήμερα, καθώς δίνουν  διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, ενώ πρότεινε, την ενίσχυση της συνεργασίας  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ βαθμού, ώστε να γίνει θεσμός η πραγματοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Κώστας Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας, ο αντιπρόεδρος του Περ. Συμβουλίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γεωργία Ερμίδου, Ιωάννα Πανταλάκη, Δημοσθένης Μπαρούτας,  ο πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός, ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ  Ανδρέας Μποζίκας, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ Νίκος Παναγιωτάτος, οι αντιδήμαρχοι Χαϊδαρίου Ελένη Καμπόλη, Μάριος Λιακόπουλος, Απόστολος Θεοφίλης, Ανάστάσιος Βουρλούμης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Πέτρος Καραβίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Βαρυτιμιάδης , Άρης Πανόπουλος,  οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Χαιδαρίου  Δημήτρης Τσατσαμπάς και Μιχάλης Σελέκος, ο αντιδήμαρχος Χίου-Ενότητας Μαστιχοχωρίου  Ηλίας Κλεισάς, ο πρόεδρος των ΡΟΜΑ Αγίας Βαρβάρας Μιχάλης Νικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής  Δρούλιας.

Exit mobile version