Δυσωδία « διαπλοκής» με άνομα συμφέροντα , « έπνιξε» τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά , πρόσφατα.

Ο  Δήμαρχος Πειραιά , Βασίλης Μιχαλολιάκος  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχίας στον Πειραιά», αντήλλαξαν βαρύτατες κατηγορίες για διαπλοκή με τη « νύχτα» .

Αφορμή οι καταγγελίες για παράνομα έργα –επέκτασης του Bar  στα Βοτσαλάκια και η ανοχή – « σιωπή» , σύμφωνα με την αντιπολίτευση , της Δημοτικής Αρχής . Ο χώρος του Bar είναι δημοτικός και έχει εκμισθωθεί σε ιδιώτη που το εκμεταλλεύεται.

Το θέμα έθιξε αρχικά ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Σαλπέας.

Ο κ. Σαλπέας κατήγγειλε ότι η κατάσταση στα Βοτσαλάκια έχει πλέον ξεφύγει από κάθε λογική, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση που βρίσκεται εκεί επιχείρησε να κατασκευάσει πέργκολες για να κάνει το χώρο κλειστό, χωρίς καμία άδεια. Οι κάτοικοι της περιοχής, συνέχισε, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τους πήγε αυτόφωρο.

«Αυτή τη στιγμή στα Βοτσαλάκια συντελείται πραγματικά ένα έγκλημα. Δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να βαφτίζουμε «πρόοδο και ανάπτυξη» τη δημιουργία ενός χειμερινού κλαμπ στην παραλία» ανέφερε.

«Θα ήθελα από εσάς να πάρετε σαφή θέση. Πώς αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε, πού βρήκε αυτό το περίσσιο θράσος να ξεκινάει και να χτίζει, χωρίς κανένα χαρτί, στην παραλία κλειστό κλαμπ» αναρωτήθηκε.

 

          « Τι  πράξατε κ. Μιχαλολιάκο;»

 

Η Δημοτική Σύμβουλος της «Συμμαχίας στον Πειραιά»,  Μαρία Σταθάκη, κάλεσε το Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο , να φροντίσει « ο ίδιος για τη νομιμότητα στην πόλη».

Υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν έχει σε ισχύ άδεια λειτουργίας και με νόημα είπε , ότι αυτό είναι κάτι που δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει η Δημοτική Αρχή. «Είναι επίτηδες; Είναι ανικανότητα των υπηρεσιών; Δεν μπορεί να μην ξέρετε ότι αυτό το μαγαζί δεν έχει άδεια λειτουργίας» υπογράμμισε. Επίσης ότι υπάρχουν«  αποφάσεις που έχει ακυρωθεί η παραχώρηση»

Σύμφωνα με την κυρία Σταθάκη παρότι  κινήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου, την επόμενη ημέρα η επιχείρηση συνέχισε τις εργασίες κόβοντας δύο μεγάλα δέντρα.

 

                   « Αυτές είναι « Χρυσαυγίτικες» μέθοδοι»

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατήγγειλε προσπάθεια υπονόμευσης του έργου της Δημοτικής Αρχής του , λέγοντας: «Όσες προσπάθειες και αν γίνουν υπονόμευσης του έργου, το έργο μέσα σε απολύτως νόμιμα πλαίσια θα ολοκληρωθεί»  και πρόσθεσε: «Όσες προσπάθειες και αν κάνουν κάποιοι, πολλές φορές με μεθόδους Χρυσαυγίτικες να υπονομεύσουν το Δήμο θα αποτύχουν».

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε οτιδήποτε, να παρανομεί, υπογραμμίζοντας ότι «όταν πάρει την άδεια από τις δημοτικές υπηρεσίες, θα μπορεί και να κατασκευάσει αυτά που η σύμβαση προβλέπει».     Όσο για την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμαρχος τόνισε όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, ότι η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο από ευαισθησία δημοκρατική, αφού η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί με την απόφαση για το διαγωνισμό που πήρε η οικονομική επιτροπή.

 

 

             Αλληλοκατηγορίες για «διαπλοκή»

 

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση των μελών της «Συμμαχίας τον Πειραιά», με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να μιλήσει, παίρνοντας και πάλι το λόγο, για συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι «όσοι υπονομεύουν τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και το κοινωνικό κέρδος του Δήμου, μπορεί και να είναι πίσω απ’ αυτά τα συμφέροντα».

«Θα προχωρήσει ο Δήμος Πειραιά εκεί που τον εμποδίζατε τόσα χρόνια και εκεί που έχουν πάει όλοι οι άλλοι Δήμοι της χώρας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

«Σας καταγγέλλουμε ότι κάνουν εργασίες χωρίς άδεια» τόνισε από την πλευρά της η κ. Σταθάκη, για να πάρει την απάντηση από το Δήμαρχο: «Σας καταγγέλλω ότι είστε πίσω από τα άνομα συμφέροντα».

«Όσοι επιχείρησαν να εμποδίσουν πλειοδοτικό διαγωνισμό που υπηρετούσε τα συμφέροντα του Δήμου και εφάρμοζε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοί είναι πίσω από άνομα συμφέροντα που θέλουν τον Πειραιά πίσω και ο Πειραϊκός λαός δεν θα το επιτρέψει» συνέχισε ο Δήμαρχος, προκαλώντας αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση στην αίθουσα.

Προηγούμενο άρθροΑιχμές Κακλαμάνη για μέλος σε επιτροπή για το νεκροταφείο
Επόμενο άρθροΜάστιγα οι κλοπές σχαρών της ΕΥΔΑΠ , στην Αγ. Βαρβάρα